banner460
banner128

Silivri'de aday adaylığı için isimleri öne çıkanlar

Yerel Seçimler için geriye doğru sayım devam ederken,  siyasi çevrelerdeki hareketlilik te giderek artıyor.  Çeşitli ilçelerde aday adayları çıkmaya başladı.  Adaylıklarını açıklayanlar yanında, aday adayı olacaklarına kesin gözüyle bakılan, bu konuda çalışma yürüten isimlerde kamuoyu gündemine gelmeye başladı. Peki ilçelerde kimler aday adaylığını açıkladı. Ve önümüzdeki günlerde aday adaylığını açıklaması beklenen kimler var, kimler adaylık peşinde. Bu konuda gazetemize ulaşan. kamuoyuna yansıyan bilgilere göre bir derleme yaptık. İşte yayın bölgemizde ilçe ilçe yerel seçimler için iddialı bir şekilde çalışan ve öne çıkan isimler. Önce istanbul’un en batısındaki ilçeden Silivri’den başlıyoruz.

 

Özcan Işıklar:  İki dönemdir CHP çatısı altında girdiği seçimleri kazanarak Silivri Belediye Başkanı oldu. Şu andaki görevini bir dönem daha devam ettirmek istediği aşikar.  Işıklar daha önce de Silivri’de Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı.  Belediyecilik konusunda oldukça deneyimli bir isim.  Görev yaptığı süre içinde uygulamaya koyduğu TÜRAM (Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi) ve buna bağlı olarak açtığı Tarım Lisesi ülke düzeyinde oldukça yankı buldu. 

Metin Karakaş.  Ak Parti’nin Silivri ve İstanbul’daki deneyimli bir ismi. İlçe Başkanlığı, Silivri Belediye Meclis Üyeliği, Başkan Yardımcılığı, İBB Meclis Üyeliği, İstanbul İl Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. Mimar olan Karakaş’ın ilçede saygın ve sevilen bir isim..

Hüseyin Turan:  İnşaat Mühendisi olan Hüseyin Turan,  AK Parti çatısı altında girdiği 2004 yerel seçimlerinde Silivri Belediye Başkanlığını kazandı. 2009 yılında ise seçimleri CHP’li Özcan Işıklar’a karşı kaybetti.   Turan, Belediye Başkanlığı yanında  partinin İstanbul İl Yönetimi kadroları içinde de yer aldı.

Selami Değirmenci:  CHP’den aday adaylığını açıklayan  Selami Değirmenci Silivri’de 2000 öncesi üç dönem üst üste seçimleri alarak üç dönem belediye başkanlığı yapmış bir isim. 2000'li yılların başında genel merkeze yönelik olarak bazı olumsuzlukları eleştirdiği için partiden ihraç edildi.  2004 yılında Genç Parti Belediye Başkan adayı olarak seçimlere girdi ancak seçimleri kaybetti. Değirmenci daha sonra CHP’ye dönerek Silivri İlçe başkanlığı yaptı.  Değirmenci geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını resmen açıklayan ilk isim oldu.

Tahir Sert.  İnşaat Mühendisi olan Tahir Sert daha önce Çanta beldesinde DYP’den belediye başkanlığı yapmış bir isim.  Sert ardından Beylikdüzü’nde AK Partili belediye de Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı.  Geçtiğimiz yerel seçimlerde Silivri’de Ak Parti Belediye Başkan Adayı olan Tahir Sert o seçimleri Özcan Işıklar’a karşı kaybetmişti. Sert’in adı yine aday adayları arasında geçiyor.

Ümit Kalko:  Eğitim sektöründe  son on yıl içinde ülke düzeyinde önemli bir potansiyele ulaşan Mektebim Okulları’nın kurucusu ve Yönetim kurulu başkanlığını yürüten Ümit Kalko geçtiğimiz gün Ak Parti’ye üye oldu. Silivrispor Başkanlığı yaptığı günlerden bu yana sık sık ‘Silivri Belediye başkan adayı’ olacak öngörüleri,  AK Parti’ye üye olmasıyla birlikte daha bir ete kemiğe bürünmüş bulunuyor.  Kalko henüz bu konuda bir açıklama yapmamış olsa da bu gelişmeden sonra aday adaylığı konusunda ciddi beklenti bulunuyor.

Bu isimlerin yanı sıra başka aday adaylarının da çıkabileceği öngörüleri ve duyumları yok değil.  Mesela onlardan birinin ismini yazmadan geçemeyeceğiz. Mustafa Saral. Mustafa Saral Ak Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi. Saral aynı zamanda Başakşehirspor Yönetim Kurulu Üyeliği de yapıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.