banner460
banner128

SİLİVRİ CHP’DE İLK ADAY ADAYI SELAMİ DEĞİRMENCİ

 

 

 

Silivri Belediye eski Başkanı Selami Değirmenci  önümüzdeki yerel seçimler için CHP’den Silivri Belediye Başkan Aday adaylığını açıkladı.

Yerel seçimlere her gün bir adam daha yaklaşırken,  aday adayları da resmen ortaya çıkmaya başladı. Bu aday adaylarından  biri de  Silivri Belediye eski Başkanlarından Selami Değirmenci oldu.

1989-2004 yılları arasında üç dönem  Silivri Belediye Başkanlığı yapan Değirmenci, kendisine ait Çamlık Et Lokantası’nda basın mensupları ile bir araya gelerek aday adaylığını açıkladı.

Yerel seçimler 2019 Mart ayında yapılsa bile seçime artık sayılı aylar kaldığını, ancak kendisinin edindiği izlenimlere göre AKP’nin seçimleri Kasım sonu ya da Aralık başı gibi de yapabileceğini bildiren Selami Değirmenci, bu nedenle artık aday adaylığını açıklamanın vaktinin geldiğini bildirdi. 

Mevcut durumda Silivri’de görevde olan bir arkadaşlarının bulunduğunu, ancak CHP olarak alternatif aday adaylarının da çıkmasının doğal olduğuna işaret eden Değirmenci,  kendisi yanında başka aday adaylarının da çıkabileceğine işaret etti.

"Zor zamanlarda seçim aldım "

Değirmenci, kendisinin Silivri’de üç dönem belediye başkanlığı yaptığını, bu dönemde dar olanaklar çerçevesinde başarılı hizmetlere imza attığını belirterek bunlardan örnekler verdi.  Şeffaf ve katılımcı bir belediyecilik yönetim anlayışı sergilediğine işaret eden Değirmenci,  geçmişten bu yana Silivri halkının kendisine yönelik bir teveccühünün bulunduğunu,  bu göreve layık gördüğünü , ancak parti üst yönetimlerini aşamadığını bildirdi. Partinin yüzde 4.5  oy aldığı, baraj altında kaldığı dönemlerde kendisinin Silivri’de seçim aldığını hatırlatan Değirmenci,  belediyeciliğin de bir görev değil, 24 saat çalışmaya dayalı bir yaşam biçimi olduğunu bildirdi.

Belediye başkan adaylarının belirlenmesi yönteminde önseçimi tercih ettiklerini bildiren Değirmenci, aday adaylığını açıkladı,  önseçim olduğunda kendisini üyelerin takdirine, olmadığı durumda merkez yönetimden adaylığının çıkmasını bekleyeceğini, daha sonra da Silivri halkının karşısına çıkacaklarını bildirdi.

Kadınlara yüzde 50 

Kendilerinin aday olması durumunda seçilebilecek 20 meclis üyesinden 10’nun kadın olmasına,  yüzde 50’sinin 25-45 yaş aralığında olmasına dikkat edeceklerini bildiren Değirmenci, gençlere önem verdiğini, görev yaptığı süreç içinde de en önemli eksikliğinin bir Kültür Merkezi yapamamak olduğunu söyledi.

 



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.