banner460
banner128

Silivri Cemevi’nde Aşure

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Muharrem Ayı vesilesiyle Silivri Cemevi’nde aşure dağıttı. Aşure’ye CHP İlçe Başkanı Suna Göçenğil, Ak Parti Silivri İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları;  Bora Balcıoğlu,Hasan Solak,  SİAD (Silivri İşadamları Derneği) Başkanı Hakan Kocabaş, Silivri Esnaf Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Sanayii Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ail Korsan, DP ilçe Başkanı Halide Avlu, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hacı-Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Süheyl Kırkıcı aşure dağıtımında yaptığı konuşmada, “ Bu maten Haksızlığa karşın hakkın, kötülüğe karşı iyiliğin yanında olmak içindir. Bu matem Kerbela önünde susuz bırakılan çocukların gözyaşıdır ayrıca. Günümüzün kerbelaları son bulsun diye bu matem bu oruçlar. Ceevimizde 12 gün boyunca oruç lokmaları paylaşıldı. Muharrem sohbetleri yapıldı. Çevremizede bulunan hiçbir ayrım yapmadan, imkanı olanların; elektrik, su, çimento, demir gibi tesisatı bağışlayıp, Yüzlerce can bağış yapıp, yüreklerini emeklerini koydular. Belediyemizin de katkıları ile cemevimizin yapımı drevam ediyor. Belediye Başkanımız Özcan Işıklar başta olmak üzere ekip arkadaşlarına ve tüm emeği geçenlere çok teşekkütr ediyorum. Bu cemevi gönlü barıştan ve sevgiden yana olan herkese açık olacaktır. “ dedi.

 

Silivri Cemevi’ndeki aşure ilgili olarak ilgi çekici bir paylaşımda Belediye Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu’ndan geldi. Çeşmecioğlu’nun paylaşımı şöyle.

SİLİVRİ CEM EVİ 
Hakkın huzurunda haklının matemini tuttu sevi insanları. 
Kinden arınmış, nefretten uzak, duru bir vakarla.
Sevgiye barışa açıldı sofralar,
Gönüllere yakıldı çerağlar..
Onüç günde milyonlarca iyi dilek oldu aşura,
Hakkın huzurunda, haklının vücudunda, 
Yas oldu, adalet oldu, direniş oldu aşura! 
Özlemi ve hüznü taşıyan diller tepeden tırnağa lâl oldu.
Bin yıldır süren yaralı yad ve yas, koyu koygun sevgi oldu..
Bölüşüldü..can'a olsun dendi lokmalar. 
Kutlu ruhlar anıldı, anlatıldı..
Maddenin dışında bir yaşam sürüldü günlerce!
Beraberce..günlerce.
Hakkın huzurunda, haklının vücudunda, 
can buldu sevi, sevgi, adalet..

İbrahim Çeşmecioğlu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.