banner460
banner128

Silivri Belediyesi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir aldı

 

Silivri Belediyesi beklenen kar yağışı için karla mücadele ekiplerini hazırlayarak, ilçe genelinde araç ve personel dağılımını planladı.

Silivri Belediyesi, yoğun kış şartları öncesinde bir dizi önlem alarak gerekli hazırlıklarını tamamladı. Beklenen yoğun kar yağışına karşı öncelikle kamu kurum ve kuruluşların da (okul, cami, sağlık ocakları, hastaneler ve öğrenci yurtları) kullanılmak üzere 176 noktada 421 çuval tuz stoklaması ve bölge şantiyelerine 1000 ton tuz stoğu yapıldı. Tüm mahallelerde planlamalar yapıldığını belirterek, ekip ve ekipmanlar hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürü Mustafa Tuncay Durgut: “Kavaklı Mahallesi, Alipaşa Mahallesi ve Değirmenköy Mahallesi olmak üzere 3 farklı bölgede ana tuz istasyonları kuruldu. 11 adet kamyon ve kamyonetten oluşan elle tuzlama ekibi hazırlandı. 2 adet tuzlama ve kar küreme robotu, 9 adet jcb kepçe, 4 adet greyder, 2 traktör küreme, 2 adet louder, 1 adet ekskavatör, 1 adet bobcat, 23 adet kamyonet, 3 komuta merkezi personeli, 10 bölge sorumlusu ve 217 personeli vardiyalı olarak görevlendirdik. 7/24 çalışma esasına göre karla mücadele etmek üzere hazırlıklıyız” dedi.

IŞIKLAR: “HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM”

 

Zorlu kış şartlarında hayatın aksamaması adına gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “İlçemizde sert geçen kış öncesinde hazırlıklarımızı tamamladık. Silivri Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezimiz yoğun kış şartlarına tam teçhizatlı olarak hazır. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm ekip ve ekipmanlarımızın bölge içinde dağılımını planlayarak, sorunsuz bir kış geçirilmesini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.