banner460
banner128

Selimpaşa Emlak Konutları’nda yüksek aidat protestosu

 

Silivri Selimpaşa Emlak Konutları sakinleri; yüksek aidatları ve aidatlara yapılan zamları protesto etti.  Sitenin yönetim binası cafesinde bir araya gelen site sakinleri adına yapılan açıklamada  yönetimin, öneri ve şikayetleri dikkate almadığı, ‘Biz yaptık oldu’ mantığıyla siteyi yönetmeye çalıştığını ve  adil olmayan yüksek aidatlar topladığını bildirdiler.

700-750 lira kirası olan bir konutta aidatın 180 Tl olduğu, yapılan yeni zamlarla bu fiyatın 240 TL.’ye yükseltildiği öğrenildi .

Çok sayıda site sakinin katıldığı toplantıda; Site sakinlerinden Deniz Erguvan  hazırlanan ortak bildiriyi okudu.  Bildiride  özetle şu görüşlere yer verildi. “Bizler Selimpaşa Emlak Konutları Site sakinleri olarak, 2018 yılında seçilen site yönetiminden, site sakinlerinin ekonomik durumlarını hiçe sayarak aldıkları kararlar, liyakatsiz kötü yönetimleri nedeniyle sitemizi sürekli zarara uğratmaları, kendi dışındakilerden gelen öneri ve şikayetleri dikkate almayıp “biz yaptık oldu” mantığı ile hareket etmeleri ve kötü yönetimlerinin tüm sonuçlarını aidatlara yaptıkları fahiş zamlarla kapatmaya çalışmaları nedeniyle şikayetçiyiz.

Ekonomik şartların ağırlaştığı, Türkiye olarak bir kriz döneminden geçtiğimiz şu günlerde, site sakinlerimizin çoğunun ekonomik durumunun vasatın altında olduğu da dikkate alınırsa, yapılabilecek çok sayıda tasarruf tedbiri varken, site yönetimi kendilerine defalarca önerilen bu tedbirleri hayata geçirmek yerine, bütün yükü site sakinlerine yüklemeye çalışmaktadır.

Site yönetimine bazı blok temsilcileri ve site sakinlerimiz tarafından defalarca tasarruf tedbirleri önerileri getirilmiştir. Güvenlik hizmeti alımı, temizlik hizmet alımı, huzur hakkı ve aidat muafiyetinin kaldırılması veya azaltılması, Lojmanların ücretli yapılması, Yönetim binasında tasarruf tedbirlerinin uygulanması, mevcut personelin daha verimli kullanılması ve personelin azaltılması konularında son derece rasyonel ve uygulanabilir tedbirler sunulmasına rağmen yönetim bunları görmezden gelmiş ve tersine fedakârlık yapmak yerine kendi oturum haklarına 2019 yılı için zam yapmıştır. 

Sitede yürütülmesi gereken işler konusunda gerekli ve yeterli kontrol ve idare mekanizması olmadığı için, bunca personele rağmen ideal bir temizlik, güvenlik, çevre düzenleme ve hızlıca sorunların giderilmesi süreci tümüyle yok olmuştur. Site sakinlerinin güvenlik, temizlik ve çevre düzenleme ile ilgili şikayetleri her geçen gün artmaktadır. Bırakalım sitemizi daha güzel ve yaşanılır bir yer haline getirmeyi gittikçe kötüye doğru bir gidiş vardır.

Site yönetimi, ekonomik ve idari açıdan kötü idaresindeki açıkları 2019 bütçesinde yüksek oranda zam yaparak kapatmaya çalışmaktadır. Hiçbir tasarruf tedbiri içermeden, tamamen keyfi olarak yapılan bu bütçede, mevcut zor ekonomik koşullarda site sakinlerini son derece zorlayacak yüksek oranlarda zamlar yapılmıştır. Benzerleri ile karşılaştırıldığında sitemizdeki aidat miktarları oldukça yüksektir. Bunun üzerine fazladan zam yapılmaya çalışılmaktadır.

Bizler Site sakinleri olarak, yönetimin hazırladığı bu haksız ve fahiş oranlarda zam içeren 2019 bütçesini iptal etmesini talep ediyoruz. Yönetemeyen ve sitemizi sürekli zarara uğratan ve sitemizin itibarını düşüren bu yönetimi ve kendilerini bizim haklarımızı korumak için seçtiğimiz, yönetim ne karar alırsa alsın altına imza atan, iş kendi aidat muafiyetlerine gelince bunu kaldırmaya karşı çıkan blok temsilcilerini istifaya davet ediyoruz. Sitemizde aidat muafiyetlerine karşı ve bunları almadan gönüllü olarak yönetim işini üstlenecek çok sayıda tecrübeli sakinimiz bulunmaktadır.

Lütfen istifa edin ve yeni yönetimin önünü açın. Şu anda 400’ün üzerinde site sakinimiz ıslak olarak verdikleri imzalarla 2019 aidatları için yapılan zamların geri alınmasını talep etmektedir. “

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.