banner460
banner128

Şeker: Biz Mustafa Kemal’in evlatlarıyız,  Binali’nin Fetö’nün değil

Şeker: Biz Mustafa Kemal’in evlatlarıyız,

Binali’nin Fetö’nün değil

CHP Milletvekili Ali Şeker, “Biz Milletçe Kurtuluş Savaşı verdik biz iktidarı saraydan aldık halka verdik tekrardan saraya vermeyeceğiz. Biz bağımsızlık benim karakterimdir diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız. Biz Binali’nin , Feto’nun evlatları değiliz.” Dedi.

Silivri Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı ile Alevi Kültür Derneği ‘’Neden Hayır’’ konulu bir panel düzenledi.   Moderatörlüğünü Belediye eski Başkanı Selami Değirmenci’nin  yaptığı Panele konuşmacı olarak Milletvekili Ali Şeker ve Candan Yüceer, Yazar Necdet Saraç katıldı.

Panelde konuşan CHP Milletvekili Ali Şeker yeni anayasa taslağını eleştirerek, “Ömrünün sonuna kadar dokunulmazlık getirmeye çalışıyorlar. Kendi seçtiği Anayasa mahkemeleri üyelerine hesap verecek. Yargılatsanız bile kendi mahkemeleri nasıl yargılayacak.

Bakanlarda artık milletvekili olmayacak dışardan gelip bakan olabilecek. Bu kadar hesap vermeyecek rejimin adı demokrasi mi?

Milletvekili dokunulmazlığını kaldırıyorsun ama bir kişinin tayin ettiği memurlara Bakanlara Cumhurbaşkanı yardımcılarına dokunulmazlık getiriyorsun.

Bir kişi 600 kişilik bir meclisi fesih edebiliyor böyle bir düzenleme var. Bir kişi Türkiye’nin bütçesini tek başına istediği gibi harcayabiliyor. Vergileri arttırabiliyor azaltabiliyor istediği gibi milletvekiline sormadan yönete biliyor , adı kontrolsüz harcama yetkisi diktatörlerde olan bir şey.

Şimdi diyor ki ben 80 milyonun bütçesini tek başıma harcayacağım. Milletvekilleri sizin adınıza yasa çıkartıyor. Biz Milletçe Kurtuluş Savaşı verdik biz iktidarı saraydan aldık halka verdik tekrardan saraya vermeyeceğiz. Biz bağımsızlık benim karakterimdir diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız. Biz Binali’nin , Feto’nun evlatları değiliz.”dedi

Türkiye kutuplaşmış bir ülke

Yazar Necdet Saraç ise konuşmasında  “ Türkiye kutuplaşmış bir ülke, Türkiye’de insanlar etnik veya dini kimliklerinden dolayı kutuplaştırılmış durumda. Türkiye’de tabloda ekonomi baştan aşağıya gidiyor. Bugün bu ülkenin Dış İçleri Bakanı elinde laptopu’yla Londra’ya veya New York’a uçamayacak duruma geldi. Bu aslında bütün süreci özetliyor.

Ülkenin itibarı yerlerde sürünüyorsa 15 yıllık uygulamayı kim yapıyorsa sorgularım. Yolun solu gözüktü bir dönem kapanıyor.  Bu ülkede 16 Nisan’da yeni bir tarih başlayacak ve yazılacak. Neden? AKP 15 yıldır elinde tuttuğu psikolojik üstünlüğü kaybetti. Bu ülkede aydınlığa bakanların yüzü kendisini hayırcılarda ifade ediyor. Bu ülkede evet ülkeyi ayrıştırıyor. İnsanlar birbirleriyle kavga etmeden karşı karşıya gelerek konuşabilecekse bu ülkede düşüncelerinden dolayı insanlar tutuklanmayacaksa bu ülkede insanlar yoksulluktan ve işsizlik çözülecekse çözülmek zorunda ise 16 Nisan’da hayır çıkması lazım.  “

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.