banner460
banner128

Sarı bursa'dan doğal bulgur üretecekler

 

 

CHP'li belediyelerin doğal ürünlere, tarıma, tohuma verdiği önem giderek yaygılaşıyor.. CHP'li Arguvan Belediyesi  kendine ait arazide giderek yok olmaya başlayan kaliteli sarı bursa bugdayı ekip biçmeye başladı. 

Sarı Bursa, bir buğday çeşididir ve geçmişte ülkemizde yaygın bir şekilde kullanılmıştır. Diğer buğday çeşitlerinden farkı adından da anlaşılacağı üzere hem renginin daha sarı olması hem de ekmek ve özellikle bulgurunun daha lezzetli olmasıdır. Neredeyse yediğimiz hiçbir şeyin eski tadını alamadığımız şu dönemde Arguvan Belediyesi bizleri geçmişe götürecek bir proje gerçekleştirdi.

Her aşamada belediye personeli çalışıyor

Arguvan Belediyesi’ne ait 150 dönümlük araziye Sarı Bursa buğdayı ekildi ve hasat yapıldı. Azalan yağışlara rağmen ortalamanın üzerinde verim elde edildi. Projede, tohum ekiminden hasada, bulgur yapımından paketlemeye Arguvan Belediyesi personelinden oluşan ekip görev yapıyor. Titizlikle çalışan ekipte, hiçbir hijyenik kural göz ardı edilmiyor.

Tamamen doğal üretim

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Sarı Bursa buğdayı gibi yok olmakta olan ürünlerimizin üretimini yapmaktan ötürü mutluyuz. İnsanlarımız, yapacağımız doğal bulguru gönül rahatlığıyla tüketebilir. Belediye olarak insanlarımızın, doğanın sunduğu nimetlerden yararlanmasına aracılık etmeye devam edeceğiz” dedi. Projenin amacı hasat edilen Sarı Bursa buğdayının yok olmaması ve bu buğdaydan bulgur yapılıp ülkenin dört bir yanına gönderilmesi olduğunu vurgulayan Kızıldaş “Yapılacak bulgurun diğerlerinden farkı ise buğdayın yetiştirilmesi aşamasında herhangi bir kimyasal gübre, zirai ilaç vs. kullanılmaması, yani yapılacak bulgurun doğal bulgur olması” şeklinde konuştu. Başkan Kızıldaş “Başlıca besin maddelerimizden olan buğdayın ve özellikle yok olmak üzere olan Sarı Bursa buğdayının ekimi ve hasadı Arguvan Belediyesi tarafından devam ettirilecek ve bizler de bu sayede doğal bulgur tüketmiş olacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Ali Altuntaş 5 yıl önce

Sayın başkan Tebrikler,bu tip çeşitleri daha da çogaltmanızı diliyorum .