banner460
banner128

Sağlar’a ihraç gözüktü

Sağlar’a ihraç göründü

 

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, ihraç talebiyle 19’a karşı 38 oyla disiplin kuruluna sevk edildi. Oylamada 3 üye de çekimser oy kullandı.Bu karar ile Sağlar'a ikinci kez CHP'den ihraç yolu göründü. Sağlar, Baykal'ın Genel Başkanlığısürecinde de CHP'den ihraç edilmişti. 

SAĞLAR NE DEMİŞTİ?

CHP'de muhalif kanadın önemli isimlerinden Fikri Sağlar, 'Her türlü göreve hazırım' diyerek genel başkanlığa adaylık sinyali vermişti. Sağlar, Kılıçdaroğlu'nu "Parti Meclisi'nde (PM) herhangi bir karar alınmasına izin vermiyor. 6-7 saat tartışıyoruz ancak o, kulağına kim ne fısıldıyorsa kararını ona göre veriyor" diyerek eleştirmişti. Sağlar şöyle konuşmuştu: "CHP artık karar almak ve uygulamak zorundadır. Karar veremeyenlerin yerine karar vereceklerle yürümek zorundadır. Çünkü artık fedakarlık bitti. Bütün gemiler yakıldı."

Fikri Sağlar Kimdir?

Mersinli olan Fikri Sağlar, 1 Ocak 1953 tarihinde dünyaya gelmiştir. Lise öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde, üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi'nden görmüştür.

Sosyaldemokrat Halkçı Parti ile siyasete atıldı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçti. Bunun yanında 17, 18, 19 ve 20. Dönemler de İçel milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi.Ayrıca 49. 50 ile 52. Hükümetlerde de Kültür Bakanlığı yaptı.

Fakat 50. Hükümet revizyon sonucu bu makamdan alınarak Devlet Bakanlığı'na getirildi. 18 Nisan 1999 tarihindeki Türkiye genel seçimlerinde CHP'den baraj altında kalınca milletvekilliği sona erdi. 2014'de Cumhuriyet Halk Partisi Partisi'nin meclis üyeliğine seçildi. 25. dönemde de yeniden Mersin milletvekili oldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.