banner460
banner128

Ortadoğu ülkelerine benzemiyosak  bunu Atatürk'e borçluyuz

 

Arguvan Türkü Festivali Nazım Hikmet Heykeli ve Turnam İlgezdi Kültür Kompleksi’nin açılışıyla başladı.  Festivalde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı  Veli  Ağbaba;  ‘Bugün Türkiye Ortadoğu ülkelerine benzemiyorsa bunu en büyük Devrimci Mustafa Kemal Atatürk’’e borçluyuz. Cumhuriyetçiler olarak tarihe karşı sorumluluğumuz var asla umutsuzluğa yer yok’ dedi.

Arguvan 13. Uluslararası Türkü Festivali ilçede düzenlenen etkinliklerle başladı. İlçede Hüseyin Suna tarafından Nazım Hikmet Meydanı’na yapılan Nazım Hikmet’in heykeli açıldı. Daha sonra Ataşehir Belediyesi tarafından ilçeye yapılan Turnam İlgezdi Kültür Kompleksi törenle hizmete girdi.   Festivale; CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcıları; Veli Ağbaba ve Gamze Akkuş İlgezdi,  Ataşehir eski Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğlu,  Malatya Baro Başkanı Enver Han, Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Zeynel Suna ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Kültür Kompleksi bir çok ihtiyacı karşılayacak

Festivalde konuşan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan’ın bir kültür merkezi ve oteli olmadığını belirterek, bir çok ihtiyacı karşılayacak Turnam İlgezdi Kültür Merkezi’nin açıldığını belirterek, bu eserin yapılmasını sağlayan Ataşehir Belediye eski Başkanı Battal İlgezdi’ye şükranlarını sundu. Kızıldaş  tüm katılıcılara festivale katıldıkları teşekkür etti.

Arguvan’da kimse ötekileştirilemez, ayrımcılık yapılamaz

Dünya’da kaysı denilince akla Malatya, türkü denilince Arguvan geldiğini bildiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba;   Bakmayın Arguvan’ın çorak topraklarına, burada barış kardeşlik yetişiyor.

Bakmayın nüfusuna,  azlığına bakmayın,  niteliğine bakın.. Türküler; acıları, umutları dile getirir:  Kimliği, kültürü, tarihi ile, insanıyla başlı başına bir değer olan Arguvan; savaşa karşı barışın, düşmanlığa karşı kardeşliğin sesini yükseltiyor. Türkiye ‘nin birliği beraberliği için önem taşıyor. Arguvan türküsüyle;  sözüyle Veysel’dir, şiiri Nazım’dır. Direnişiyle Gezi’dir. İnsanıyla Ruhi Su’dur, Mahsuni’dir. Arguvan da etnik kimliğinden,  mezhebinden dolayı ötekileştirilmez.

Burada Türk neyse Kürt odur. Alevi ne ise Sünni odur. Kimseye ayrımcılık yapılamaz. Bunu başaran Arguvan’da kardeşlik tohumlarına su  eken Mehmet Kızıldaş’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Umutsuzluğa kapılma hakkımız yoktur

Belki bugün geçmişte olmadığı kadar umutsuzluğa kapılmış olabiliriz. Geleceğe daha az inançla bakıyor olabiliriz. Hangi görüşten olalım demokrasiyi , baraşı insan haklarını, laikliği, cumhuriyeti savunan insanların umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur.  Tarihe karşı sorumluluğumuz var. Direnci, umudu, mücadeleyi  hakim kılacağız. 

Pir Sultan olduk. Şeyh Bedrettin olduk. Deniz Gezmiş olduk. Hallaç’ı Mansur olduk. Sarayında teslim bayrağını çekenlere karşı dünyaya başkaldıran  Mustafa Kemal Atatürk olduk. Şimdi hepimize çok önemli görevler düşüyor.

Kimseden alacağımız ders yok

Bu topraklarda hiç kimseden ders alacağımız  yok. Ortadoğu’da Arabistan’dan alacağımız bir ders yok. Bu topraklar dünyada eşi benzeri olmayan insanlar yetişmiş. Mevlana, Hacıbektaş’ı, Yunus Emre, Ahmet Yesevi’leri yetiştirmiş.

Sapık anlayışları bu topraklardan göndereceğiz.

Bu korku dalgasına, çürümüşlüğe asla boyun eğmeyeceğiz. Her türlü hak ihlaline karşı mazlumun yanında olacağız.

Her Arguvanlı Mustafa Kemal Atatürk'tür...

Bu ülke Ortadoğu’ya benzemiyorsa bunu laik demokratik Cumhuriyete borçluyuz. Bunu en büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz.

Arguvan’ın toprakları çoraktır ama Arguvan’ın insanları müthiştir.

Her Arguvanlı;  Aşık Veysel’dir,  Deniz Gezmiş’tir. Her Arguvanlı; Nazım Hikmet’tir,   Mustafa Kemal Atatürk’tür."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.