banner460
banner128

Organ bağış oranı düşük

 

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği organ bağışı bilinçlendirme seminerinde konuşan Prof. Dr. Ayhan Dinçken, “Türkiye’de beyin ölümü gerçekleşen kişi sayısı yüksek ama organ bağışı oranı çok düşük. Vatandaşlar başlarına gelene kadar duyarlı değil. Bilinçlendirme şart.” dedi.

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Organ Bağışı Haftası’nda (3-9 Kasım) Organ Bağışı Bilinçlendirme ve Bilgilendirme semineri düzenledi. Sarıkamış Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere  Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ahu Doğruyol, İstinye Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkez Başkanı Prof. Dr. Ayhan Dinçken ve İstinye Üniversitesi Hastanesi Organ nakli koordinatörü Emrah Yılmazer, 300 sağlık lisesi öğrencisi ve öğretmenleri katıldı. Programda organ bağışının önemine dikkat çekilirken öğrencilerden gelen sorular da cevaplandı.

Organ bağışı sayısının düşüklüğüne dikkati çeken İstinye Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkez Başkanı Prof. Dr. Ayhan Dinçken, organ bağışında vatandaşların doğru bilgilendirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak organ bağışı konusunda daha duyarlı olmamız gerektiğini belirtti. Dinçken, “Türkiye’de beyin ölümü gerçekleşen kişi sayısı yüksek olmasına rağmen aldığımız organ bağışı oranı çok düşük. İnsanlar kendi başlarına gelene kadar bu konuda duyarlılık göstermiyor. Vatandaşlara organ bağışı konusu ne kadar iyi anlatılırsa bu da diğer hastalara organ bağışı olarak geri döner” diye konuştu.

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği Organ Bağışı Bilinçlendirme ve Bilgilendirme seminerleri Organ Bağışı Haftası boyunca farklı merkezlerde devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.