banner460
banner128

Orakçı: Partinin vatandaşa hizmetkar olacaklara ihtiyacı var

 

Vehbi  Orakçı, “ Ak Parti’nin parti sırtından bir yerlere geleceklere değil, Vatandaşa hizmetkar olacaklara ihtiyacı var’ diyerek Beylikdüzü’nde Ak Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Beylikdüzü Belediyesi  Kurucu Belediye Başkanı, AREV Okulları ve Marmara Mühendislik A.Şti Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, Ak Parti’den Beylikdüzü Belediye Başkan Aday Adayı oldu.  Vehbi Orakçı; dün de Cuma namazını müteakiben AK Parti Beylikdüzü İlçe binasına giderek İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık’a başvuru belgesini teslim etti.

Bu ilçede emeğimiz var

Orakçı daha sonra Ak Parti ilçe binasında kendisine eşlik eden kalabalığa hitap etti.  2004-2009 yılları arasında Beylikdüzü Belediey Başkanlığını yürüten Orakçı,  tekrar aday olmasının arkasında ilçeye uzun yıllar verdiği emeğin,  başkanlık sürecinde hizmete soktuğu 136 projenin bulunduğunu bildirerek, ‘Demek ki doğru işler yapmısız ki 10 yıl sonra sizler yine buradasınız. Biz yine halkın karşısındayız. ” Dedi.

Beylikdüzü’nün vicdani bize şahit!

Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın, ‘Ak Parti’nin parti sırtından bir yerlere gelmek isteyenlere değil, AK Parti’nin vatandaşa hizmetkar olacaklara ihtiyacı olduğu” şeklinde sözler sarfettiğini hatırlatan   Vehbi Orakçı, ‘Bizim de yaşantımızı takip edenler  bu sözlere uygun hareket ettiğimizi biliyorlar’dedi.  Hacı Bektaşi-Veli’nin  ‘Eline-beline-diline sahip ol’  dediğini de hatırlatan Orakçı,  ‘Biz bu sözleri lafta bırakmadık. Beylikdüzü’nün vicdanı bu şahittir’ diye konuştu.

Hizmet etmek isteyenler kazanacak

Beylikdüzü’nün kendi ailesi gibi ailesi olduğunu  bildiren Orakçı, sözlerini  ‘Herkes Vehbi Orakçı’nın bu şehrin hizmetkarı olduğunu bilir.  Bu şehrin kaynaklarını sömürmek isteyenler değil,  Beylikdüzü halkına hizmet etmek isteyenler kazanacak’ sözleriyle tamamladı.

 

Vehbi Orakçı kimdir?

Vehbi Orakçı 1970 yılında Erzurum’un Horosan İlçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Horasan Iğırbığır İlköğretim Okulu’nda bitirdikten sonra bulunduğu kasabada Ortaokul olmadığından eğitimine 1,5 yıl ara vermek zorunda kaldı. Dönemin Horasan Muammer Güler’in desteğiyle orta öğretimine kaldığı yerden devam etti.

1993 yılında üniversite öğrenimine devam ederken; girişimci kişiliğiyle Yıldız Mühendislik firmasını kurup iş hayatına ilk adımını attı. 1995`de kuruluşunu gerçekleştirdiği ve genel müdürlüğünü yaptığı Marmara Mühendislik ve İnşaat Sanayi Şirketi bünyesinde: inşaat, proje, mühendislik ve gıda ticareti alanlarında önemli faaliyet gösterdi.

1995 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği bölümünü bitiren Orakçı mezuniyet sonrası Beykent Üniversitesi Uluslararası Politika ve Ekonomi bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2006 yılında Kültür Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nde Proje Yönetimi alanında doktorasına başladı.

Önemli bir iş adamı olduktan sonra yetiştiği memleket olan Erzurum’a vefa borcunu ödeyen Orakçı doğup büyüdüğü köyüne anaokulu, ilkokul ve ortaokul yaptırdı.

İhtiyacı olan insanlara yardım eli uzatmanın bir insani vazife olduğunu düşünen Orakçı gerçekleştirdiği başarılı projeler ile birlikte daha fazla insana faydalı olabilmek için 2004-2009 yıllarında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevini de üstlendi.

Çocukluk yıllarında Anadolu’nun ücra köşelerinde çocukların maddi yetersizlikten eğitim hayatına devam edemediğine birinci dereceden şahit olan Orakçı İstanbul’da da buna benzer bir soruna daha şahit oldu. 8 yıllık eğitim sistemine geçildiği esnada ikamet ettiği Beylikdüzü’nde bulunan bir okulda birçok dersin boş geçtiğini gören Orakçı okul müdürünün de onayı ile 1 yıl boyunca ücretsiz öğretmenlik yaparak çocuklara yardım eli uzattı.

2011 yılında toplumun tüm katmanlarına hitap eden bir sorumluluk bilinciyle kurulan AREV Vakfı’nın kurucu yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Vehbi Orakçı sosyal dayanışmayı ve yardımlaşmayı ilke edinen AREV Vakfı ile Türkiye’nin dört bir yanında eğitime muhtaç çocuklara yardım eli uzatmaya devam ediyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.