banner460
banner128

                        Mimarsinan Halk Akademisi törenle hizmete açıldı

 

Eğitim, kültür ve sanat alanında öncü hizmetlere imza atan Büyükçekmece Belediyesi, Mimarsinan Halk Akademisi Sanat Eğitim ve Etüd Merkezi ile önemli bir hizmete daha imza attı.

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla Mimarsinan merkezinde bulunan eski belediye binası restore edilerek, yüzlerce kadın ve çocuk için halk akademisi ve sanat merkezine dönüştürüldü.

“Memleketimizin esas meselesi eğitimdir”

Açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’de en önemli meselenin eğitim meselesi olduğuna vurgu yaparak; “Memleketimizin esas meselesi eğitimdir. Bugün bu ülkede ekonomik ve siyasi sıkıntı varsa bunların tamamının sebebi geri kalmışlıktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’ndan sonra esas savaşımız eğitim ve ekonomi de başlayacak demiştir. Sanayi kuruluşlarıyla büyük bir atılım yapmıştır ama ülkemiz bu atılımı bu oranda, Atatürkçü düşünce doğrultusunda devam ettirememiştir. Bunun sebebinde eğitim yatar. Nesilleri, geleceğimizin istikbali olan çocuklarımızı iyi eğitirsek bu ülke Atatürk’ün göstermiş olduğu aydınlık yola doğru gider. Çocuklarımızı Avrupa standartlarında eğitemezsek o zaman Avrupa demokrasisini ve ekonomisini unutun” ifadesini kullandı.

“Kadınlarımıza ve çocuklarımıza tahsis ettik”

Büyükçekmece Belediyesi’nin ilçenin pek çok bölgesinde faaliyet gösteren eğitim merkezleri bulunduğuna dikkat çeken Başkan Akgün konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Çocuklarımıza okuldan sonra daha iyi imkanlar sunarak derslerini pekiştirmelerini, eğitime katkı anlamında onlara imkan hazırlıyoruz. Uzman eğitmenlerimizi onların başına alıyoruz ki devletimizin okulunda okuyanlar da imkanlardan yararlansın. Çocuklarımızın gelişmesini sağlıyoruz ve onlara destek oluyoruz. Bu binada daha önce belediye başkanı arkadaşlarımız belde belediye başkanlık görevlerini yaptılar. Şimdi kadınlarımıza ve çocuklarımıza tahsis ettik. Çok güzel bir eğitim kurumu oldu.”

Her yaştan kadın ve çocuğa hizmet verecek

Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından Mimarsinan Halk Akademisi Sanat Eğitim ve Etüd Merkezi’nin açılış kurdelası kesildi. Açılışın ardından Başkan Akgün ve davetliler halk akademisini gezdi. Merkezde yetişkinler için takı tasarım, giyim, iğne oyası, örgü, tel kırma, ahşap boyama, ev tekstili, ahşap rölyef dersleri verilirken, okul öncesi ve okul çağındaki çocuklar için de çeşitli branşlarda eğitimler mevcut. Okul öncesi eğitiminin yanında, okula destek ve sınavlara hazırlık kursları kapsamında 4. 5, 6 ve 7. Sınıfa giden öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İngilizce ve İnkılap dersleri alanında uzman eğitim kadrosu tarafından veriliyor. Ayrıca merkez bünyesinde Büyükçekmece’de faal olarak hizmet veren 8 sivil toplum kuruluşuna da yer tahsisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.