banner460
banner128

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret açıklandı

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği zamlı asgari ücret rakamı açıklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere son toplantısını yaptı. 2019 yılında asgari ücret, 417 TL zamla 2.020 TL'ye yükseltildi.

 

2019 yılında ödenecek asgari ücret belirlendi. Asgari ücret, 417 TL zamla 2.020 TL'ye yükseltildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gerçekleştirdiği son toplantının ardından asgari ücretin 2019 yılında brüt 2.558 lira, net 2.020 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Selçuk, evli ve 3 çocuklu çalışan için asgari ücretin 2.155 TL olduğunu bildirdi. Böylece, net asgari ücret yüzde 26,05 zam görmüş oldu. Yeni asgari ücretin komisyonda oy birliği ile belirlediği bilgisini veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Enflasyon üzerinde artış yaparak işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğimiz sözümüzü tutmuş olduk." dedi.

CHP'li belediyelerde 2200 TL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bir süre önce yaptığı açıklamada, CHP'li belediyelerde asgari ücretin yılbaşından sonra 2200 TL olarak uygulanacıağını açıklamıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.