banner460
banner128

Maltepe’de Kılç Silivri’de Işıklar ile yola devam

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun bugüne kadar belirlenmeyen belediye başkan adaylarını açıkladı.Buna göre Silivri’de Özcan Işıklar, Maltepe’de Ali Kılıç bir kez daha aday olarak açıklandı. Bodrum Belediye Başkan Adayı olarak ise mevcut belediye başkanı Mehmet Kocadon yerine Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan,  Ordu Büyükşehir adayı olarak Mustafa Adıgüzel açıklandı

 

Özcan Işıklar kimdir?

Özcan Işıklar, 1960 yılında Silivri’de doğdu.  İlk, orta ve Lise öğrenimini Silivri’de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Tarih Araştırmacısı olarak mezun oldu.

1979’da Silivri CHP Gençlik kollarında siyasete başlayan Özcan Işıklar, 1984’te SODEP Kurucusu oldu. Partinin İl ve İlçe örgütü  içerisinde çeşitli kademelerde görevler üstlenen Işıklar 1986 ‘da  Kurultay delegesi seçildi. SHP İlçe sekreterliği, CHP Yönetim kurulu üyeliği görevlerinin ardından 1994-1999 yılları arasında Silivri Belediyesi Meclis Üyesi oldu. 1999-2004 yıllarında CHP Yönetimindeki Silivri Belediyesi’nde Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Özcan Işıklar 2009 yerel seçimlerinde Silivri Belediye Başkanlığı’na seçildi.

Beş yıldır, merkezinde İNSAN olan projeler ile Silivri’ye hizmet getiren Işıklar, Gıda Bankası kurarak "Silivri Kart” sistemi ile  3570 hane, 17 bin yurttaşımızın  Temel gıda ihtiyaçlarını karşıladı. Kariyer-İstihdam Ofisini kurarak işsizliği Silivri’de sorun olmaktan çıkaran Özcan Işıklar 8 bin yurttaşımızı işe yerleştirdi. Meslek Sahibi olamayan gençlerimiz için 20 Branşta 91 mesleki eğitim kursu açtı. Bu sayede 2 bin gencimizi meslek ve iş sahibi yaptı. Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi kurarak  bedensel ve zihinsel engelli  2bin yurttaşımızın ve ailesinin toplumla barışmasını sağladı.  700 Yaşlımıza evinde hizmet verdiren Işıklar Toplum Destek Merkezi’ni kurarak  bireylerin  Psikolojik sorunlarından, Aile içi uyuşmazlıklardan kurtulma ve korunmasını sağladı. Mahalle evlerini kurarak kadınlarımızın becerilerini geliştirip el sanatlarına yönelik üretimler yapmasını ve ev ekonomilerine katkı vermesini sağladı. 

Parklar, bahçeler, Oyun alanları, Meydanlar, Kaldırımlar, Çok amaçlı salonlar, Spor alanları, Sosyal Tesisler inşa etti. Tarım Üretim ve Araştırma Merkezini kurdu.  Mahalle Konseyleri ile  Mahalle Belediyeciliğini başlatan Özcan Işıklar bu hizmeti ile Türkiye Katılımcı Belediye Ödülüne layık görüldü.

30 Mart 2014 yılı yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Belediye Başkan adayı olarak Silivri Halkının büyük desteği ile 2. dönem Belediye Başkanlığı görevine seçilen Özcan IŞIKLAR evli ve 2 çocuk babasıdır.  Işıklar 2019 Mart seçimlerinde üçüncü kez seçilmek için CHP'nin adayı oldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.