banner460
banner128

Lozan Vakfı Mudanya Temsilcileri Çatalca Mübadele Müzesi’nde

Çatalca Mübadele Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Lozan Vakfı Mudanya Temsilciliği müzeyi ziyaret etti.

Çatalca Mübadele Müzesi, Yunanistan'dan göç eden Türklerin, göçten önceki ve sonraki yaşam biçimlerini şimdiki kuşaklara tanıtmaya devam ediyor.

Lozan Mübadilleri Vakfı ve Çatalca Belediyesi öncülüğünde, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti desteğiyle Çatalca'da kurulan müze, mübadil aileler tarafından müze koleksiyonuna bağışlanmış aile büyüklerinin fotoğrafları, giysileri, mutfak gereçleri, mektupları, yazılı belgeleri, ev eşyaları yanı sıra her türlü anıyı da içinde barındırıyor.

Lozan Vakfı Mudanya Temsilciliği hafta sonu Mübadele Müzesi’ni ziyaret ederek, geçmişin izlerine bir yolculuk yaptı. Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Akın ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ramazan Ilgın tarafından karşılanan konuklar özlem, hüzün ve sevinç duygularını aynı anda yaşatan müzede sergilenen her objeyi uzun süre inceleyerek ayrıntılı bilgi aldı. Lozan Vakfı Mudanya Temsilciliği Üyeleri, bol bol fotoğraf çekerek geçirdikleri günde Mübadele Meydanı ve Mübadele Sokağı’nda da vakit geçirerek, Çatalca’nın tarih kokan havası ile dolu bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.