banner460
banner128

Lale ithalına CHP'li başkandan tepki

SİLİVRİ Belediye Başkanı Özcan Işıklar,  "Kuyruklar olmuş 2 kilo patlıcan 2 kilo biber almak için. Bu topraklarda eğitelim, üretelim diye okul açtık ilk defa. O çocukları yetiştireceğiz, Hollanda’dan lale alıyorlar ayıp değil mi bu toprak boş, insanlarımız da boş " dedi. 

     Silivri’de Türkiye’nin ilk Tarım Lisesi’ni kuran Belediye Başkan ıÖzcan Işıklar, şimdi de “ İnşaat Tekniker okulu açacağını’ söyledi.   Işıklar, “Topraklarımızı sattırmayacağız, sahip çıkacağız, tarımı öğretecek mühendisler yetiştireceğiz. Üniversitelerini kuruyoruz. İnşaat teknikerleri okulunu da açacağım. Üniversiteler ile turizm, tarım, inşaat sektörü ile burayı bir cennet gibi, vaha gibi yapacağız.” Dile konuştu.

CHP Adayı Işıklar, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Mahalle Evleri, Kültür Merkezi ve Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nden hizmet alan hemşerileri ile buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, Mega Saray’da  düzenlediği kahvaltıda “Sosyal Projeler” den hizmet alan kursiyerler ile buluştu. Başkan Işıklar, “Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi”, “Mahalle Evleri”, “Kültür Merkezi” ve “Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi” kurslarına katılan, sağlık hizmetlerinden faydalanan hemşerilerine coşkulu kalabalık için teşekkür etti. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve yüzlerce kursiyer kahvaltı programına katıldı. Kursiyerler Başkan Işıklar ile bol bol fotoğraf çektirirken, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi (EYKOM) öğrencileri de Işıklar’a sarılarak sevgilerini gösterdi.

 

Işıklar: “Bu sevgi her şeyi özetliyor..”

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar konuşmasında: “Sevgi her şeyi özetliyor. Silivri’yi ve sizleri gerçekten çok seviyorum. Bu sevgi anlarını görmek için yaşadım bugüne kadar. Bu çalışmaları bugüne kadar getirmek aslında büyük bir çaba büyük bir emek çok daha ileriye götüreceğiz. Göreve başladığımda bunların hiç biri yoktu. Hiç biri düşünülmemişti bile… Sadece acı içinde sokağa bile çıkaramadığımız, merdivenlerden dahi indiremediğimiz, utana sıkıla söyleyemeye cesaret edemedikleri, ilk sayımın da muhtarlardan, doktorlardan, okul müdürlerinden aldığımız sayılarla engellilerimiz için kurduğumuz küçücük bir bina da Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezimizle 95.000 kişinin evine ulaşıp tek tek ilgilenmeye başladığımız da sayıların buraya varacağını tahmin edemedik. Bu yapıyı büyütmek için inanın çok uğraşıyoruz. 4.000 m2 binaya taşınacağız. Onlar yaptırmamak için uğraşıyor, yaptırmıyor diye biz yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Gelir gelmez o binanın temelini atıyorum. Daha büyük bir binada bu hizmeti vermeye devam edeceğiz. İçimizdeki hizmet yapma aşkını asla söndüremeyecekler. Çok daha büyük bir Sosyal Hizmet binamız olacak. Projemiz hazır büyük bir binanın temelini atacağız, orası çok daha büyük hizmetlerin başlangıç yeri olacak.

 

“Mahalle Evleri’mizde kursiyer sayımız 20.000 olacak inanıyorum

Biz Silivri’de büyük bir aile olduk, Mahalle Evlerimiz yoktu. İlkini 6 kişi ile başladığımız mahalle evlerimizde binlerce kişiye ulaştı. Ben inanıyorum 20.000’e çıkaracağız, o kadar heyecanlı öğretmenlerimiz, bu işi yapmaya gönüllü kursiyerlerimiz, hocalarımız oluştu ki heyecanlarını gözlerinde görüyorum. Her mahalleye 2’şer 3’er mahalle evi olacak, onlardaki o heyecanı görünce bizi daha çok çalışmaya teşvik ediyor. Onlar bizim yapacaklarımızı hayal bile edemediler. Sizdeki bu gönül birliğini beraberliğini görmek beni daha çok heyecanlandırdı. Sizler sahip çıktınız sizler bunu daha ileri götüreceksiniz. Kültür Müdürlüğü’müzde gördüm, o iğne iplik ile yarattığınız emekleri, o yüreğinizdeki sevgiyi, yüreğinizdeki güzellikleri o resimlere, tülbentlere döktünüz sergilerde gördüm. Silivri’de ne güzel emekler varmış, ne güzel kültürel güzelliklerimiz gelenek göreneklerimiz varmış.. Silivri ne güzel bir aileymiş, Samsun kokuyor,  Ağrı kokuyor, Trakya kokuyor. Ülkemizin 81 ilinden gelmiş burada buluşmuş, kardeş olmuş, neredeyse akraba olmuş, aile olmuş Silivri olmuşsunuz siz..! Tüm o güzelliklerle burada kaynaşmışsınız. Bu sevgi hiç bitmeyecek Silivrimiz de bu güzellikleri devam ettireceğiz.

“Kültürle, sanatla, eğitimle kadınlarımız sahip çıksın istedim.”

Ben Silivrimiz’de üzerimize gelen beton demir yağmasına izin vermedim. Bizim bu topraklarımızı çocuklarımız için koruyalım. Gökyüzüne baktığımız da beton ve demir görmeyelim yıldızları görelim bu topraklarda üretelim istedim. Silivri gibi yerde 27 lira biber olur mu ayıp! Allah insanı topraktan yaratmış, bu toprakta biber mi üretemeyeceğiz? Kuyruklar olmuş 2 kilo patlıcan 2 kilo biber almak için. Bu topraklarda eğitelim, üretelim diye okul açtık ilk defa. O çocukları yetiştireceğiz, Hollanda’dan lale alıyorlar ayıp değil mi bu toprak boş, insanlarımız da boş. Bir fide,  tohum verin seralar kurarız neler yaratırız. Topraklarımızı sattırmayacağız, sahip çıkacağız, tarımı öğretecek mühendisler yetiştireceğiz. Üniversitelerini kuruyoruz. İnşaat teknikerleri okulunu da açacağım. Üniversiteler ile turizm, tarım, inşaat sektörü ile burayı bir cennet gibi, vaha gibi yapacağız. Biz huzur istiyoruz. Daha Kiptaş yapmak istiyorlar karşı çıkıyoruz, mücadelemiz bu. Burası İstanbul’un çöplüğü değil, tüm o kirli atıkları, termik santrallere karşı durmak istiyoruz. Biz kültürle, sanatla, eğitimle kadınlarımız sahip çıksın istedim.

 

“Hep birlikte el ele Silivri’yi geleceğe taşımak, ayağa kaldırmak istiyoruz.”

Biz çalışmalarımızda çocuklarımızı merkezine koyduk. Gıda Bankası, Mahalle Evleri, Engelli Yaşlı Koordinasyon Merkezi, İstihdam Ofisi gibi tesislerimizi kurduk. Yaptırtmadıkları bizim yapacaklarımızı asla engelleyemeyecek.  İki İstanbul var biri varlık içinde biri de yoksul,  Ekrem İmamoğlu ile mega projemiz üretim üretim üretim… Beraber yapacağız. Her mahalleye 2 mahalle evi açacaksın ben yanındayım diyor. 10 yıldır siz bana güvendiniz sizi huzur içinde yaşatmak için, elimden geleni yaptım. Şimdi ben size güveniyorum. Tohum dedik toprak dedik, istihdam dedik, çocuk dedik, aile dedik… Hepinizi ayrım gözetmeksizin, nerden gelmiş, neye inanmış, nasıl yaşamış bu bizi hiç ilgilendirmiyor! Biz büyük bir aile olmak beraber olmak istiyoruz. Silivri’de huzuru korumak istiyoruz. Silivri’yi talan ettirmek istemiyoruz. Silivri’yi maceraya atmak istemiyoruz. Hep birlikte el ele Silivri’yi geleceğe taşımak, ayağa kaldırmak istiyoruz. Hepinize gönülden sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.