banner460
banner128

Kurultaya değil birlik beraberliğe ihtiyaç var

Ankara’da bir araya gelen CHP’li 59 il başkanı sürdürülen Olağanüstü kurultay talebi ile ilgili ortak bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamadan önce konuşan CHP  İstanbul İl Başkan Dr. Canan Kaftancıoğlu,  “Tarafımızı değil tavrımızı ortaya koymaya geldik. CHP İl Başkanları üzerine düşen sorumluluk nedeniyle her zaman bir araya gelebilirler. Bizler il başkanları olarak ortak basın açıklamamızı okuyacağız. Şunu ifade etmek isterim. İl Başkanları olarak kamuoyunda bir spor yarışmasına dönen, kötü yönetilen bir sürece ortak olmama adına herhangi bir skor vermek üzere gelmedik. Örgüt adına söz söylenecek ise bunu; ne milletvekilleri, ne belediye başkanları, ne de PM üyeleri yapar. Bunu il başkanları yapar.  İl Başkanları örgütün her zaman sesine, sözüne ses veren kişilerdir.” Dedi.

 

Kaftancıoğlu’nun bu giriş konuşmasından sonra  59 il başkanı adına ortak kararı

Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener okudu.

Ortaka açıklamada; “Ülkemiz geriye gitmiştir. Denge ve denetim mekanizmaları bütünüyle yok edilmiştir. Partimizi olağanüstü kurultaya götürmek sadece tek adam rejimini mutlu edecektir. Olağanüstü kurultay için başlatılan imza süreci partimize zarar vermektedir. Kurultay tartışmalarının imza skoruna dönüştürülerek kamuoyunda yapılmasını doğru bulmuyoruz. Daha seçim sonuçları analiz edilmeden bir olağanüstü kurultay tartışması yapılması doğru değildir. İhtiyacımız olan kurutlay değil, birlik içinde bu karanlık süreçten çıkabilmektir.” Denildi. Güvener açıklamayı 59 il başkanının adını okuyarak tamamladı. 

Son olarak CHP İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu toplantıya 81 il başkanında davet edildiğine dikkat çekti. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.