banner460
banner128

Küçükçekmece'ye Cemevi ve Kültür Merkezi

Küçükçekmece’de yapılacak İstanbul Cemevi’nin temeli  dün düzenlenen törenle atıldı.   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Alevi dedesi Suat Aykut’un dua okuması ile devam etti.

 

İstasyon Mahallesi’nde gerçekleşen temel atma törenine; AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Müftüsü Mustafa Temel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut, Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Rıza Eroğlu, İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi Derneği Başkanı Gazi Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 2 yılda tamamlanması planlanan yapı, engelli vatandaşların kullanımına uygun engelsiz bir yapı olma niteliği de taşıyor.

 "GELİN CANLAR BİR OLALIM, İŞİ KOLAY KILALIM"

 Törende konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar; İstanbul Cemevi’nin Küçükçekmece’ye hayırlı olmasını temenni ederek, "Bugün burada olduğu gibi diliyorum ki açılışını da hep birlikte bu coşkuyla paylaşırız. Biz gücümüzü birliğimize ve diriliğimizi borçluyuz. Bu coğrafyada ayakta kalmamızı ise kardeşliğimize borçluyuz. İnşallah kardeşliğimizi, birliğimizi, diriliğimizi hiç kimse bozamayacak. Deniyor ya, gelin canlar bir olalım işi kolay kılalım, demek ki işin sırrı aslında budur. İşi kolay kılmak için önce bir olacağız sonrasında da zor bir işimizin olmayacağına ben yürekten inanıyorum”dedi.

 “İSTANBUL CEMEVİ HAYIRLI OLSUN”

 Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ettiği konuşmasında, “Küçükçekmece’de bir ve beraber olmak adına bizlerin de bir katkımız varsa ne mutlu . Böyle bir ilçede görev yapıyor olmaktan, sizlere hizmet sunuyor olmaktan gurur duyuyorum. İstanbul Cemevimizin Küçükçekmece’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 "BARIŞ VE HUZUR DEĞİRMENİNE SU TAŞIMAYA ÇALIŞIYORUZ"

 Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise " Küçükçekmece'ye hizmet ederken  ilk  düşüncem hep Küçükçekmecelileri birbirine sevdirmek oldu. Çünkü Küçükçekmece çok sesli ve çok renkli bir ilçe. Rabbim bu rengini ve sesini hiç bozmasın. Ben elimden geldiği kadar bu barış ve huzur değirmenine su taşımaya çalışıyorum. Bugün burada hep beraber bir tohum attık ama önemli olan bu tohuma can suyu dökmektir. Ülkemiz için, bayrağımız için, vatanımız için hangi mezhepten hangi dinden, hangi görüşten olursak olalım birbirimizi sevmek için ne yapıyoruz diye kendimize sormalıyız. Küçükçekmece Belediyesi olarak, yaptığımız bütün proje ve etkinliklerde, birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirerek, halkımızın birbirine daha fazla kenetlenmesi için hizmet veriyoruz. Bu doğrultuda, İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi’nin temelini atacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz''diye konuştu.

 GAZİ ARSLAN’DAN BAŞKAN KARADENİZ'E TEŞEKKÜR

 İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi Derneği Başkanı Gazi Arslan da katkılarından dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Karadeniz'e teşekkür ederek; "İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi yönetimi ve gönüllüleri olarak can ve başla çıktığımız bu yolda hizmet etmek, gönül birliğini sağlamak, inanca bağlılık için toprağa attığımız bu tohumun umut olması, gelecek yüzyıllara bırakılacak en büyük eser olması için çalışıyoruz.Cemevimize gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'e çok teşekkür ediyorum. Her zaman bizim yanımızda olup, desteklerini hiçbir zaman esirgemedi ve Cemevimizin bu aşamaya gelmesinde çok büyük emekleri oldu'' dedi.

Konuşmaların ve duaların ardından ise protokol üyeleri hep birlikte İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi’nin temelini attı.

 CEMEVİNİN ÖZELLİKLERİ

 İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi, 21 bin metrekarelik alanda 5 katı toprak üstü olmak üzere 13 kat olarak inşa edilecek. İbadethane olmasının yanında sosyal, kültürel ve tasavvuf ilimlerine hizmet de verecek olan merkezde, bilgisayar, yabancı dil, üniversite hazırlık, bağlama, el beceri ve meslek edindirme kursları düzenlenecek. Proje, bin 500 kişilik cem salonu, 500 kişilik konferans salonu ve eğitim sınıflarından oluşacak. Bodrum katlarında 6 metre kat yüksekliği bulunan alanda, cenaze hizmetleri verilecek. 2 yılda tamamlanması planlanan yapı, engelli vatandaşların kullanımına uygun engelsiz bir yapı olma niteliği de taşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.