banner460
banner128

Küçükçekmece'den Türkiye'nin dört bir yanına kitap kardeşliği

 

Küçükçekmece Belediyesi 54. Kütüphane Haftası kapsamında Hürriyet Caddesi’nde ‘Okuyan Toplum Yürüyüşü’ düzenledi. Kitap okuma konusunda farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen yürüyüş renkli görüntülere sahne olurken, ‘Kitap Kardeşliği’ kampanyası kapsamında toplanan kitaplar ihtiyaç sahibi okullara ulaştırılmak üzere kargoya verildi. Programda Bilgi Evleri çocuk bandosunun gösterisi de ilgiyle izlendi.

KİTAP OKUMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri öğrencilerinin gerçekleştirdiği yürüyüşte 400 öğrenci ellerindeki kütüphane ve kitap konulu dövizlerle, okumanın önemine dikkat çekti. ‘Kitap Oku, Kitabı Sev, Okumayı Sev’ sloganlarıyla yürüyen öğrenciler, çevredeki vatandaşlara kitap ayracı hediye etti. Etkinlikte bir yıl boyunca Bilgi Evi öğrencilerinin ‘Kitap Kardeşliği’ kampanyası sonucu kitap ihtiyacı olan okullara ulaştırmak üzere topladıkları 18 bin kitap da okurlarıyla buluşmak üzere kargoya verilerek yola çıktı. Kitaplar Türkiye’nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi 28 okula ulaştırılacak.

‘OKU’ DİYEN BİR DİNİN MENSUBUYUZ

Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Gönenç, okumanın önemine dikkat çektiği konuşmasında, “Oku diye başlayan bir dinin mensubu olup, ‘İlim Çin’de de olsa arayınız’ diyen bir Peygamberin ümmeti olmaktan gurur duyuyoruz. Kütüphaneler Haftası kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımız, topladıkları kitapları Anadolu’daki ihtiyaç sahibi okullara ve arkadaşlarına gönderiyor. Bu konuda duyarlı davranan ailelere, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederim” diye konuştu.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.