banner460
banner128

Küçükçekmece'den Hisarcık'a kütüphane

 

Küçükçekmece Belediyesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi işbirliğiyle Kütahya Hisarcık ilçesi Atatürk İlkokulu’na ‘Aydınlığınızı Paylaşmaktan Korkmayın’ projesi kapsamında kütüphane kuruldu.

Kütüphane açılışında konuşan İstanbul Aydın Üniversitesi Kulüpler Birliği ve Küçükçekmece Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Vildan Sevim, her yıl Türkiye’nin belirli il ve bölgelerinde kütüphane açılışları yaptıklarını belirtti.

‘ÇOK GÜZEL KARŞILANDIK’

Kütüphanelerin açılışında okullarında bulunan kulüpler ve gönüllü öğrencilerle kitap toplamak amacıyla bahar şenlikleri, kermesler düzenleyerek ve çeşitli sponsorlar sayesinde kitap temin ettiklerini ifade eden Sevim, “ Bugün Hisarcık Atatürk İlkokuluna gelerek onların misafiri olduk. Okulumuza kütüphanemizin dolaplarını, kitaplarını ve öğrencilerimize küçük, küçük hediyeler getirdik. Bu projede bize 9 kulübümüz destek oldu. Ayrıca  Küçükçekmece Belediye Başkanımız ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığımızdan destek aldık. Biz burada ilçe protokolü tarafından da çok güzel karşılandık ve destekler aldık. Bu yüzden kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇOCUK ŞENLİĞİ DE DÜZENLENDİ

Kütüphane açılışı kapsamında Atatürk İlkokulu’nda çocuk şenliği de düzenlendi. Atatürk İlkokulu Müdürü İsmail Değirmenci, “ Her iki üniversite ve Küçükçekmece Belediyesi kütüphane kurulumu yanında çocuklarımıza çeşitli oyuncaklar, oyun materyalleri ayrıca fakir aileler için gıda paketleri getirdiler. Canla başla çalışan her iki üniversitemiz gönüllü öğrencilere, ayrıca desteklerinden dolayı Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Bu faaliyetlerin öğrencilerimiz açısından verimli olacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.