banner460
banner128

Küçükçekmece'de Urfa Sıra gecesi

 

 

Küçükçekmece Belediyesi Şanlıurfa Sıra Gecesi'ni ve sıra gecelerinin vazgeçilmez ismi Zekeriya Ünlü'yü Küçükçekmecelilerle buluşturdu.

Atakent Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen Urfa Sıra Gecesi'ne türküseverler büyük ilgi gösterdi. Her yaştan vatandaşın katıldığı sıra gecesinde renkli görüntüler oluştu.

“SIRA GECESİ TERAPİ, MUHABBET, SEVGİ, SAYGI GECESİDİR”

Sıra gecelerinin Şanlıurfa folklorunda çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Zekeriya Ünlü, “Sosyal ve kültürel yönden anlaşan arkadaşların bir araya gelerek kurmuş oldukları topluluğun adıdır Sıra Gecesi. Sıra geceleri gelenek ve göreneğin, usul ve terbiyenin öğrenildiği çok önemli bir müessesedir. Usta, çırak ilişkisidir. Ses, saz üzerine sohbet meclisidir. Sıra gecesi edebiyattır. Dostluk, barış, arkadaşlık, kardeşlik ve yardımlaşmadır. Terapi, muhabbet, sevgi, saygı gecesidir "diye konuştu.

TÜRKÜLER SÖYLENDİ; ÇİĞKÖFTE İKRAM EDİLDİ

Gece boyunca 'Urfa’nın Etrafı, Eşarbını Yan Bağlama, Nemrutun Kızı' gibi dillere pelesenk olan eserleri seslendiren Ünlü ve saz arkadaşları Küçükçekmecelilerden büyük alkış aldı. Katılımcıların şarkılara hep bir ağızdan eşlik ettiği sıra gecesinde çifköfte geleneği de bozulmadı. Program sonunda, Küçükçekmece Belediyesi tarafından tüm katılımcılara çiğköfte ikram edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.