banner460
banner128

Küçükçekmece’de seçim hareketli geçecek

 

2019 Mart’nda  yapılacak yerel seçimlerin en hareketli geçeceği yerlerden biri de Küçükçekmece. Küçükçekmece Belediye Başkanlığı için seçim yarışına girecek adaylar birer birer ortaya çıkıyor. AK Partili Temel Karadeniz’in başkanlığı yürüttüğü K.Çekmece’de Karadeniz’ihn yeniden AK Parti adayı gösterilmesi bekleniyor.  Tabi bu konuda son karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın. Şu anda AK Parti’de doğal aday Karadeniz’in dışında çok ciddi bir aday adayı ortaya çıkmış değil.  CHP’de ise çok sayıda kişi aday adayı . Bazıları aday adaylığı başvurusu yaptılar bile.  Avcılar’da 4.5 yıl Belediye Başkanlığı yapan ve Belediyecilik konusunda deneyim sahibi Burçin Baykal ve genç arkadaşları gece gündüz demeden çalışıyorlar. Baykal’ın yanı sıra; Oruç Oymak, Fatih Üstünbaş’ın adı da aday adayları arasında. Engin Ertaç, Halim Bölükbaşı ile Hasan Hüseyin Türkeş ise aday adaylığnı açıklayan ilk isimler oldular. Bu arada Gökhan Gümüşdağ  geçtiğimiz dönem CHP’nin adayı idi.  Bu dönem başvuru yapıp yapmayacağı henüz kesinleşmiş değil, ama yine de aday adayı olabilecek isimler arasında. Gelin şimdi aday adaylarını ve ismi aday adaylığı geçenleri  özetle bir tanıyalım. 

Temel Karadeniz

Aslen Sivaslı olan Temel Karadeniz 13 Temmuz 1967 yılında İstanbul Esenler’de  doğdu.

Temel Karadeniz 1999 yılının sonlarına doğru Fazilet Partisi çatısının altında siyasi kariyerine ilk adımını attı.

İBB Meclis Üyeliği de yapan Temel Karadeniz , Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Küçükçekmece ilçe başkanlığı görevinde de bulundu.

30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimler sonucunda kazandığı Küçükçekmece Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Muhafazakar demokrat dünya görüşüne sahip olan Temel Karadeniz insanı ve insanın asli değerlerini esas alan felsefesiyle, bir toplumun ancak kendi değerlerine sahip çıkarak, onları koruyarak gelişebileceğine inandı

Temel Karadeniz sosyal hayatında da farklı renklere açık oldu. Yıllarca Karikatür ile ilgilendi. En ince çizginin, en küçük detayın bile çok önemli olduğu bu zarif sanatın kendisine kattıklarını hep önemsedi.

Burçin Baykal

Küçükçekmece'de CHP  Belediye Başkan Aday Adaylarından Burçin Baykal 1985 yılında göçmen kökenli bir ailenin çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. İlk, Orta ve Lise eğitimini İstanbul da tamamlayan Baykal, İşletme Fakültesi mezunudur.

2005 yılında Hatay’da vatani görevini tamamlayan Baykal, aile mesleği olan İnşaat ve Danışmanlık sektöründe iş hayatına adım atmıştır.

2013 yılı Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar ilçesi yerel seçim çalışmalarında Dr. Handan Toprak Benli’nin adaylık sürecinde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı yapan Baykal, stratejik çalışmalar yürüterek 2014 yerel seçimlerinin kazanılmasında önemli rol oynamıştır.

2014 yılında Avcılar ilçesi Belediye Başkanlığı seçimlerinin kazanılmasının ardından, Avcılar Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak göreve başlayan Baykal kısa sürede belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanmış ve 4,5 yıl etkili bir yerel yönetim hizmeti sergileyerek başarılı bir çalışma dönemi geçirmiştir. Avcılar Belediyesinde ki görev süresi boyunca, amatör sporcular, amatör spor kulüpleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının desteklenmesine özen göstermiş, yöneticiliği ve insan ilişkileri ile de her kesime örnek olmuştur.

Her fırsatta ailesi ve dostlarıyla zaman geçiren Baykal, evli ve bir kız çocuk babasıdır. Motor sporlarına ve futbola olan ilgisi ile de tanınan Baykal, doğaya ve canlıların yaşantısına verilen değerin, tüm zamanı ve hayatı iyileştireceği görüşü ve pozitif enerjisiyle aranan genç bir siyasetçidir

Baykal bir süredir Küçükçekmece’de aday adaylığından öte adaymış gibi genç bir ekibiyle gece-gündüz demeden  yoğun bir çalışma temposu sergiliyor.

Fatih Üstünbaş


 Küçükçekmece Belediye Başkan Aday adaylığı için ismi geçenlenlerin başında gelenlerden biri Fatih Üstünbaş.
38 yıllık Küçükçekmeceli olan Fatih Üstünbaş, 1965 yılında Sinop’ta doğdu. Meslek yaşamını Mali Müşavir olarak devam ettiriyor. Aynı zamanda özel bir hastanede yönetim kurulu üyesi.
1989’da SHP Gençlik Kolları’nda siyasete başladı. Aynı yıl SHP Gençlik Kolları başkanlığına seçildi. CHP Küçükçekmece İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, İlçe Sekreterliği, İlçe Başkan yardımcılığı, Küçükçekmece Belediye Meclisi Üyeliği, çeşitli dönemlerde il delegeliği ve kurultay delegeliği yaptı.
1983 yılında başladığı iş hayatına Mali Müşavir olarak devam ediyor. Küçükçekmecede bulunan özel bir hastanede ortak ve yönetim kurulu üyesi.
Türkiye Serbest Muhasebeci ve Yeminli Mali Müşavirler Odası (TÜRMOB) ile İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (İSMMMO) birçok etkinliğine katıldı.
Hâlen İSMMMO TÜRMOB delegesi.
 

Oruç Oymak 

1970 Kars doğumlu olan Oruç Oymak İlköğretimini Kars’ta tamamladıktan sonra 1980 yılında İstanbul Küçükçekmece’ye yerleşti. Ortaokul ve Lise tahsilini Sefaköy Lisesi'nde tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. Birçok alanda ticari faaliyetlerini sürdüren Oruç Oymak, Önlisansını Yerel Yönetimler., lisansını Kamu yönetimi bölmünde  tamamladı. Ayrıca beş dönem özel siyaset akademisi dersi aldı. 
Oruç Oymak 2009 yılında Küçükçekmece Belediye CHP Meclis Üyesi seçildi. 2011 yılında bir radyo tarafından yıl’ın en başarılı meclis üyesi olarak seçildi.  CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılı da yapan   Oruç Oymak  birçok farklı Sivil Toplum Örgütünde de görevler aldı.

Halim Bölükbaşı

CHP Küçükçekmece’den aday adaylığı başvuru yapan Halim Bölükbaşı 1955 yılında Malatya Arapgir’de doğdu.

1978 yılında İ.D:M.M.Akademisi (Yıldız teknik Üniversitesi) Harita Mühendisi olarak mezun oldu.

1973 yılında Yenibosna Belediyesi’nde tekniker olarak iş hayatına başladı. 1985 yılında devlet memurluğundan ayrılarak özel sektöre geçti. 1985 yılından bu yana; Küçükçekmece, Bakırköy, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri, Avcılar, Esenyurt bölgelerinde imar ifraz, plan proje, şehir planlaması , mühendislik ve müteahhitlik alanlarında çalıştı.

1985 yılında Esenyurt SHP kurucu  üyeliği, 1990-+1993 yılları arasında Büyükçekmece DSP İlçe Başkanlığı yaptı.

THK Büyükçekemce Şube başkanlığı, Büyükçekmece Yöresi Malatyalılar Dernek Başkanlığı, Beylikdüzü Malatyalılar Dernek Başkan Yardımcılığı, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Genel Başkan Yardımcılığı, Küçükçekmece Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Gökhan Gümüşdağ

Ailesi Makedonya’dan göç eden Gökhan Gümüşdağ, 1966 yılında Küçükçekmece’de doğdu. Liseyi Küçükçekmece Lisesi’nde okuyan Gümüşdağ, Kıbrıs Near East Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’ni bitirdi ve akabinde Amerika Üniversity of Kentucky’de, Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. Yine aynı üniversitede Matematik üzerine, ikinci branş çalışması yaptıktan sonra 1995 yılında Türkiye’ye geri döndü.

Siyasete resmen 2009 yılında CHP İl Genel Meclis Üyeliği ile başlayan Gümüşdağ, Küçükçekmece başta olmak üzere İstanbul genelinde insanların sorunlarını gündeme taşıyarak, takipçisi olmuş ve çözüme ulaşmasını sağlamıştır. Bu sorunlar ile ilgili en çok önerge sunan meclis üyesidir.  Bir önceki yerel seçimlerde  CHP’nin belediye başkan adayı da olan Gümüşdağ o seçimleri AK Partili Temel Karadeniz’e karşı kaybetmiştir. Gümüşdağ’ın bu yenilgisi bu seçimde adaylık açısından en büyük handikapı durumundadır.

Engin Ertaç 

1970 yılında Bitlis’te doğdu.

Ailesi Engin Ertaç 7 yaşındayken İstanbul Küçükçekmece’ye yerleşti. Küçük yaştan itibaren çalışmaya başladı

Daha sonra abisi ile birlikte ERTAÇ Turizmi kurdu. 1999 yılında Beşiktaş Spor Kulübüne hizmet için futbol ve diğer branşlara otobüs tahsis eti. Engin Ertaç Beşiktaş Alt Yapı Paf Takım Başkanlığında 6 yıl görev yaptı.

2014 yerel seçimlerinde İBB ve Küçükçekmece  Belediye Başkanlık seçimlerinde aktif çalıştı.

24 gün süren Adalet Yürüyüşü sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir adım arkasında Ankara’dan İstanbul’a tüm yolu yürüyen isimler arasında yer aldı.

Sivil Toplum Kuruluşları’na destekleriyle de tanınan Ertaç 24 Haziran seçimlerinde İstanbul 3. Bölge’den 21. sıra Milletvekili Adayı oldu

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.