banner460
banner128

Küçükçekmece'de Nevruz kutlandı

Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi ve Cem Vakfı işbirliği ile ‘Büyük Nevruz Şöleni’ düzenlendi.

 

Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşen  programa, AK Parti Milletvekili Şamil Ayrım, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz Türkiye Caferileri Lideri Salahattin Özgündüz, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

 

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan program Kuran-i Kerim tilavetiyle devam etti. Programda söz alan Binali Yıldırım, nevruzun, birlik, bereket ve mutluluk demek olduğunu, bunun yarınlara da aktarılması gerektiğini söyleyerek, katılımcıların bayramını kutladı.

 

"15 TEMMUZDA ALCAKLARA DERSINI VERDIK"

 

Türkiye'de insanları birbirine düşürmek isteyen ve vatandaşların arasına fitne fesat sokmak isteyenlere hiçbir zaman prim verilmediğini aktaran Yıldırım, "Biz bunu Çanakkale'de yaptık. İstiklal Harbi'nde yaptık. Biz bunu en son olarak 15 Temmuz'da yaptık. 15 Temmuz'da FETÖ alçak örgütü, asker kılığına girerek milletin, tankını, topunu, tüfeğini gasp ederek millete saldırdı. Ama milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümette şahsım, o gece, milletimizle birleştik. Bütünleştik. Meydanları doldurduk. Alçaklara hak ettikleri dersi verdik." diye konuştu.

"FARKLILIKLARIMIZ ZENGINLIKLERIMIZDIR"

Binali Yıldırım sözlerini, "Destanlarla dolu bir milletiz. Eğer, o destanları yazmasaydık, bugün, bu topraklarda hür ve bağımsız yaşayamazdık. Farklılıklarımız olabilir. Olmalıdır da. Farklılıklarımız her zaman zenginliklerimizdir, güzelliğimizdir. Farklılıklarımızı kaşıyarak, bu ülkeye hizmet etmiş olmayız. Gözlerimizden düşen yaşlarımızın renginin aynı olduğunu unutmayalım. Acılar ve sevinçler hepimizdir. O halde, bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız" diyerek noktaladı.

 

"ZEYNEBİYE KÜLLİYESİNİ BİTMİŞ BİLİN"

 

Yıldırım, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün yaptığı konuşmada önemli konulara temas ettiğini ifade ederek, "Kendisine çok teşekkür ederim. Şamil Bey, 40 yıllık arkadaşımdır. Dolayısıyla ben bu topluluğu iyi bilirim. Hocam, hiç endişeniz olmasın. Zeynebiye Külliyesini bitmiş, yapılmış bilin. Hayırlı uğurlu olsun. Bu toplumun, derdi benim derdimdir. Temel Karadeniz'in, Şamil Ayrım'ın derdidir. Yeter ki birliğimize, beraberliğimize halel gelmesin. Yeter ki, ülkemize zarar vermeye çalışan bölücülere Allah fırsat vermesin" dedi.

"DÜŞMANLIĞI KALPTEN ATIP BİRLEŞMELİYİZ"

 

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, herkesin nevruz bayramını kutlayarak, " Bugün dostluğun bayramı. Hz. Ali'nin doğduğu gün tek başına bahardır zaten. Hz. Ali'nin adının geçtiği her zaman bahar olur zaten. Ehlibeyt sevdalılarını selamlıyorum. Burada gözyaşlarımızı beraber döküyor, beraber bayramımızı kutluyoruz. Bayramları bir olmak, beraber olmak için kullanmalıyız. Yakınlaşmanın çarelerini aramalıyız. Düşmanlığı kalbimizden atmalıyız" dedi.

 

ELESTIRILERE CEVAP VERDİ

 

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü çok önemsediklerini söyledi. Caferilere yönelik eleştirilerin haksız olduğunu dile getiren Özgündüz, kendisini eleştirenleri "Bizde parti ayrımı yok. Kim, bize el uzatır, adam yerine koyar, partisinden camiamızın insanlarına yer açarsa, biz de tercihimizi ondan yana kullanırız. 'Bize dönek' diye suçlamalarda bulunuyorlar. Bir yere falan döndüğümüz yok. Bir uyarım da camiama olacak. Kimse, Recep Tayyip Erdoğan'a dil uzatamaz. O, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanıdır. 16 yıldır Türkiye'ye hizmet yapan birisidir" diyerek cevapladı.

Programda protokol üyeleri ateşten atlayıp demir döverek nevruzun ritüellerini yerine getirdi. Ayrıca Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinin bahçesinde yiyecek ve içecek standları kuruldu. Programda, Kafkas Yöresi Halk Oyunları ekibi ile Azerbaycanlı sanatçılar sahne aldı. Zeynebiye Genclik Tiyatrosu ise nevruzla alakalı bir oyun sergiledi. Program sonunda ise 12 imam adına çekiliş yapılarak 12 kişiye 2 günlük tatil hediye edildi. IFA karate kategorisinde milli takıma sevilen fotoğrafçılar ise hünerlerini sergiledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.