banner460
banner128

KIZILORDU KOROSU BÜYÜKÇEKMECE'DE

2019 Türkiye-Rusya Kültür Turizm Yılı etkinlikleri kapsamında İBB’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Rusya’nın ünlü Kızılordu Korosu halka açık ilk konserini Büyükçekmece’de verdi.

2019 Türkiye-Rusya Kültür Turizm Yılı etkinlikleri kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ev sahipliğinde Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu İstanbul’daki konserlerinin ilkini Büyükçekmece’de verdi. Büyükçekmece Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda 3 binin üzerinde kişinin katılımıyla gerçekleştirilen konser Büyükçekmecelilere müzik ziyafeti yaşattı.

-2019 TÜRKİYE-RUSYA KÜLTÜR TURİZM YILI-
Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Mevlüt Uysal, 2019’un Türkiye-Rusya Kültür Turizm Yılı ilan edildiğini hatırlatarak, “Kızılordu Korosu, İstanbul Büyükşehir Belediyemizin davetlisi olarak 3 gün boyunca İstanbul’da konser verecek. Kızılordu Korosu dünyadaki en önemli müzik topluluklarından bir tanesi. Türkiye’de verdikleri konserlerin biletleri günler öncesinden biterdi. Bu sefer de öyle oldu. Halka açık olan iki konserin ilkini Büyükçekmece’de diğerini de Ataşehir’de olacak şekilde planladık. Biletli konserler de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda verilecek” dedi.

-BÜYÜKÇEKMECE AVRUPA YAKASI’NIN KÜLTÜR MERKEZİ OLSUN-
Büyükçekmece’nin İstanbul’un coğrafi olarak en güzel ilçesi olduğunu belirten Başkan Uysal, “Kültür sanat etkinliklerinde Büyükçekmece’nin, Avrupa Yakası’nın merkezi olmasını istiyoruz. Kızılordu Korosu’nun verdiği konser Büyükçekmece’nin kültür sanat merkezi olması konusunda bir adım olur inşallah. Kızılordu Korosu’nun konseri böyle bir spor salonunda olmamalıydı. Bir kültür merkezinde olmalıydı. İnşallah Kızılordu Korosu Büyükçekmece’ye bir daha gelirse ona yakışır bir kültür merkezinde konser verir. Bunu sizin vereceğiniz destekle yapacağız” ifadelerini kullandı.


-İSTİKLAL MARŞINI SÖYLEDİLER-
Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu’nun verdiği konser 120 kişilik orkestra, dansçı ve solistlerden oluşuyor. Konserde, Rusya'nın "Onurlu Sanatçı" payesine sahip isimlerinden Nataliya Moskvina, Pavel Maksimov, Valeriy Gavva ve Vadim Ananyev'in yanı sıra uluslararası yarışmalardan ödülle dönen Maksim Maklakov da solist olarak sahne aldı. Repertuvarında, 2 binin üzerinde eser bulunan koro, "İstiklal Marşı", "Sevdan Olmasa" ve "Çanakkale Türküsü"nü ve Mehter marşı Ceddin Deden’i de seslendirdi. Türkçe eserler salonda ayakta alkışlandı.

-ATEŞEHİR KONSERİ PAZARTESİ-
Büyükçekmecelilere unutulmaz bir konser akşamı yaşatan Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu ücretsiz olarak vereceği konserin ikincisini de 11 Mart'ta Ataşehir Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda Saat 20:00’da verecek. Biletli olan iki konser ise yarın (Pazar) Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) öğlen 14:00’da, akşam 20:00’da verilecek.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.