banner460
banner128

KİPTAŞ projesindeki 45 metrekarelik dairelere tepki var

KİPTAŞ’in Mimarsinan’da roman vatandaşlar için yapacağı 318 adet konut için tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası vatandaşlar konutlar için ilk imzaları da attı. 45 metrekareden 125 metrekareye kadar farklı alana sahip dairelerin bulunduğu projede, bazı vatandaşlar 45 metrekarelik daireler için, 'Bu kadar dar alana nasıl sığacağız' diyerek tepki gösterdiler. 

KİPTAŞ tarafından Büyükçekmece Mimarsinan’da ikamet eden roman vatandaşlar için kentsel dönüşüm projesi uygulamaya konuluyor.  Mimarsinan’da uzun zamandır yaptıkları derme çatma konutlarda ikamet eden vatandaşlar kentsel dönüşüm ile hem yeni konutlara hem de bir çoğu ilk defa tapularına kavuşacak.

KİPTAŞ projenin tanıtımı için AK Parti Büyükçekmece İlçe Binası’nda tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.  Tanıtım toplantısında konuşan  AK Parti ilçe Başkanı İlker Gürbüz proje ile vatandaşların uzun zamandır sağlıksız koşullardaki konutlardan sağlıklı modern konutlara kavuşturulacağını, bazılarının da ilk defa tapu sahibi olacağını bildirdi.   Proje kapsamında konutların yapımı aşamasında vatandaşlara hem kira hem de taşınma masrafı ödeneceği bildirildi.  İmzaların tamamlanır tamamlanmaz inşaatlara başlanacağı projede 45 metrekareden 125 kareye kadar farklı 318 konut bulunuyor.

45 metrekareye nasıl sığacağız?

Bu arada bazı roman vatandaşlar 45 metrekarelik konutlara itiraz ederek, ‘Bu kadar dar alana nasıl sığacağız’ diyerek tepki gösterdiler.   Bazı Roman vatandaşlar tanıtım toplantısı sonrası konutlar için KİPTAŞ’a ilk imzaları da attılar.

Tanıtım toplantısına Ak Parti İlçe Bakanı İlker Gürbüz, eski ilçe başkanlarından Celal Babayiğit, Büyükçekmece Belediye Meclis üyeleri, KİPTAŞ yetkilileri ve roman vatandaşlar kazıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.