banner460
banner128

Kerbela şehitleri Esenyurt’ta anıldı

 

Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yakınları, Kerbela'da katledilmelerinin 1379'uncu yılında Esenyurt’ta anıldı.

Hazreti Hüseyin ve beraberindeki 71 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin 1379'uncu yıl dönümü nedeniyle Esenyurt’ta ‘Aşura Kardeşlik Programı’ düzenlendi. Esenyurt Belediyesi’nin katkılarıyla Sefinet-ün Necat Gençliği tarafından düzenlenen programda birlik beraberlik mesajları verildi. Programa Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ve eşi Fethiye Alatepe, Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül,  Esenyurt Ak Parti İlçe Başkanı Yasir Çelik, Esenyurt İlçe Müftüsü Abdülcelil Çakar, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Sefinet-ün Necat Gençliği Başkanı Talip Taşdemir, Caferi imamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Esenyurt Belediye Meydanında gerçekleşen programda Kerbela şehitleri için ilahiler söylendi, sineler dövüldü. Program sonunda Esenyurt Belediyesi vatandaşlara yemek ikramında bulundu.

Başkan Alatepe, ‘Bir olmalıyız, biz olmalıyız.’

Aşurenin birlik beraberlik olduğunu söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Zamanı yıllara yılları aylara bölen ve onların içinde Muharrem diye bir ayı bize nasip eden, ancak aynı ay içerisine bir yası iliştirerek bizi imtihan eden Rabbime hamd ediyorum. Bugünlerde övünüyoruz ‘Yezid yok’ diye.  Yezid yok ama onların uşakları hala var. Bizler onları da yeneceğiz. Bunu da birlikte yapacağız. Başaramayacaksınız bizim birliğimizi beraberliğimiz alamayacaksınız, bizi bölemeyeceksiniz. Sağ, sol, Türk, Kürt, Alevi, Sünni hep birlikte 15 Temmuz’u atlattık. Kardeşlik hukukumuza buradan başlayarak sahip çıkmamız lazım. Edirne’de, Hakkari’de sahip çıkmamız lazım. Çünkü bu millet birçok milletinde göz bebeği bir millet. Bir olmalıyız, biz olmalıyız. Allah bizi Ali, Hüseyin Muhammed isminden ayırmasın. Kur’ansız Ali, Hüseyin olmaz. Bizi Kur’anın Muhammed’in yolundan ayırmasın” dedi.

Birlik beraberliğin emrindeyiz

Esenyurt’ta farklı çalışmalar yapmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Alatepe, “Öncelikle Sefinet-ün Necat derneğini tebrik ediyorum. Esenyurt’ta sizlerin hizmetine sunmak için bir binayı hazır hale getirdik. Bu yolun yolcularına, bu dilin dillendiricilerine hiçte uzaklara gitmeden dini burada öğretelim. Her şeyin doğru öğretileceği bir mekan Esenyurt’ta olsun. İlk olsun ama her yere yaygınlaşsın. Kasım ayında bu yeri açalım istiyorum. Çünkü yerin bizim birlik beraberliğimize ve ülkeye katacağı çok şey olduğuna inanıyorum. Bu anlamda da geleneksel oldu ama bir kez daha söylüyorum. En çokta birlik beraberliğin emrindeyiz. Nerede birlik beraberlik adına söylenen bir söylem varsa onun emrindeyiz” diye konuştu.

Aşure bize orucu öğretti

‘Aşura Kardeşlik Programında’ konuşma yapan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, “Bugün Aşure Muharremin 10’u bayramdı bize. Hz. Nuh’un gemisi gibiydi 10 muharrem. Aşure bayramımızdı bizim, denizleri Hz. Musa’ya yol eden, Eyyüp’e şifa sunan Yusuf’u kuyudan çıkaran gündü. Bizim için ölüleri dirilten Hz. İsa’ya verilen büyük mucizenin muştusuydu. Hz. Davud’un yumruğu, Hz. Süleyman’ın tahtı gibi. Mübarek Cuma gününde ve Muharremin onunda aşuremize kan döktü Yezidiler. Aşure bize Muharremde orucu öğretti. Can kardeşlerim selam vermek isterim, salat etmek isterim. Hz. Muhammed Mustafa’nın yoluna, Hasan’ına” şeklinde konuştu. Döngeloğlu ardından alana gelen vatandaşlara Kerbela olayını anlattı.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.