banner460
banner128

Kasım ayının ekonomi karnesi açıklandı


Ekonomi Gazetecileri Derneği için yapılan araştırmada, Kasım ayı ekonomi başlıkları belirlendi. Ay boyunca ekonomi dünyasının gözü doların üzerinde olurken; ihracat, vergi, istihdam ve enflasyon başlıkları, ekonomik gelişmeler arasında öne çıktı. Nafaka alan kişilerin vergi ödemesi gerektiği tartışmaları da, gündem konuları arasında yer aldı. İşte Medya Takip Merkezi’nin (MTM) hazırladığı raporun detayları…
 

Medya Takip Merkezi, Kasım ayı ekonomi karnesini açıkladı. Rapora göre en çok konuşulan ekonomi başlığı, geçtiğimiz aylarda olduğu gibi dolar kuru oldu. Ekonomi medyasında en sık yer alan bir diğer başlığın ise Cumhuriyet tarihindeki en yüksek rakama ulaştığı açıklanan ihracat olduğu belirlendi. Geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının, Kasım ayında yüzde 1.44 gerileyerek yıllık bazda yüzde 21.62 olması, ekonomi gündemindeki son gelişmelerden biri olarak kayda geçti.
 

Dolar fiyatlarındaki düşüş kısa sürdü

Günlük döviz kurları, vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Kasım ayında düşüş gösteren dolar kuru, Aralık ayının ilk haftasında tekrar yükselmeye başladı. Dolar kurunun son iki günde yeniden yükselişe geçmesi, ağırlık olarak iki ana nedene dayandırılıyor. Bunlardan ilki, Merkez Bankası'nın faiz indirimine erken başlayacağı haberleri, diğeri ise petrol fiyatlarındaki yükseliş...

 

Bunun yanı sıra Merkez Bankası’nın yayınlandığı beklenti anketine göre, yıl sonu dolar kuru 5.64 TL olarak açıklandı. Bir önceki ankete göre yıl sonu dolar/TL kuru 5.99 TL olarak açıklanmıştı. Yine aynı ankete göre, yıl sonunda büyümenin 3.1 olacağı bekleniyor. MTM’nin verilerine göre Dolar, Kasım ayında da ekonomi başlıkları içerisinde en çok takip edilen konu olarak 227 bin 986 haberde yer aldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.