banner460
banner128

KALPAZANLAR BOŞ DURMUYOR

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son yıllarda ciddi artış gösteren sahte para olaylarını, soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi. Önergeye yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen yıl 2 bin 69 parada sahtecilik olayında 2 bin 649 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını açıkladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, “2017 yılında kalpazan olduğu gerekçesiyle hakkında işlem başlatılan kişi sayısı kaçtır? Piyasaya sürülen sahte paraların miktarı belli midir? Piyasada bulunan sahte banknotların belirlenebilmesi için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? 2003-2017 tarihleri arasında piyasaya sahte para sürdüğü belirlenen kişi sayısı kaçtır? Bu kişiler ne kadar ceza almışlardır?” şeklinde sorular yöneltti. 

Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her geçen gün değişen suç türleri ile etkin mücadelesini sürdüren güvenlik güçlerinin, yeni uzmanlık birimlerini oluşturduğunu söyledi. 

Bakan Soylu, 2017 yılında meydana gelen 2 bin 60 parada sahtecilik olayında 2 bin 649 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını belirterek, “77.935 adet Türk Lirası, 20.298 adet ABD Doları, 2.971 adet EURO ve 6.871 adet diğer ülkelere ait sahte para ele geçirilmiştir” açıklamasında bulundu. 

2003-2017 yılları arasında 69.869 parada sahtecilik olayının meydana geldiğini belirten Bakan Soylu, 89.702 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, toplumsal sorunların kamuoyuna yansımasının bireyi olumsuzluklara karşı duyarlı kıldığını belirterek, “sahte para gibi hemen her gün karşılaşılması  olası  sorunlara karşı duyarlı olunmalıdır. Ülkemizin parası yanında dolar ve euro gibi paraların sahtesinin de piyasaya verilebilmesinin  riski, duyarlı olmayı gerektiriyor. Sahte para  dünden bugüne süregelmektedir. Son dönemde rakamsal veriler bu bağlamda her yurttaşın daha dikkatli  olmasını gerekli kılmaktadır. Ekonomik sorunların  artışı farklı dolandırıcılık alanlarına da yol açmaktadır. Sorun güvenlik güçlerinin  kaynağından sahteciliği  yok etmesinin yanında yurttaşında konuya hassasiyeti ile aşılabilir” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.