banner460
banner128

Kağıthane'de yüzyıllık gelenek sürüyor

Kağıthane Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel Sadabad Yaz Etkinlikleri'nde hem Osmanlı gelenekleri yaşatıldı, hem de baharın habercisi Hıdırellez büyük bir coşkuyla kutlandı.

Etkinlikte yer alan Ahilik programında Osmanlı'da çıraklıktan ustalığa geçişi ve  esnaflığın ahlaki kurallarını betimleyen şed kuşanma merasimi canlandırıldı. Osmanlı'da bir ustanın çırağını kalite ve standart ölçülerine göre iş yapabilecek dürüst ve güvenilir bir sanatkar olarak yetiştirdiğini ilan etmesi olarak adlandırılan Şed Kuşanma töreni, vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile izlendi.

Hıdırellez ateşinden atlandı

Ahilik ve Şed Kuşanma Töreni’nin ardından sıra Hıdırellez kutlamalarına geldi. Türklerin Orta Asya'dan bu yana sürdürdüğü Hıdırellez geleneği geniş bir katılımla ateş üzerinden atlanılarak yaşatıldı.

Hıdırellez ateşinin üzerinden ilk atlayan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç oldu. Başkan Kılıç etkinlikleri değerlendirdiği konuşmasında; '' 122 yıl önce Hasbahçe'de yapılan bu törenleri bizler de geleneksel hale getirerek bu yıl 12'ncisini düzenliyoruz. Sadabad Yaz Etkinlikleri  Ramazana ayına kadar cirit, okçuluk, yağlı güreş müsabakaları, sünnet şöleni ve çeşitli eğlencelerle devam edecek. Ramazan ayının gelmesiyle de aya özel Hasbahçe'de programlar hazırladık. " dedi.

Vatandaşlar yanan ateşin üzerinden atladıktan sonra dağıtılan kuzu çevirme ve pilavı yerken çocuklar da eğlencenin tadına vardı. Palyaçolar tarafından yüzleri boyanan çocuklar, kendileri için kurulan özel oyun alanında keyifli vakit geçirdiler. Halk oyunları gösterisi izleyicilere görsel şölen yaşatırken, Kağıthaneliler programda yer alan sanatçıların söyledikleri şarkılarla gönüllerince bir gün geçirdi.

Kağıthane Hasbahçe'de düzenlenen etkinliğe Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, Kağıthane Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Osmanoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.