banner460
banner128

İSTANBUL'UN HUZURLU İLÇESİ: BÜYÜKÇEKMECE

Huzur toplantısında konuşan Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürü Murat Yıldırım, 'İstanbul'un en huzurlu ilçeleri arasında bulunduklarını' söyledi. Kaymakam Dr. Mehmet Özel, 'Büyükçekmece markadır. Bu markaya kimse zarar vermemeli' dedi.  Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise 'Seçim nedeniyle ortaya çıkan kaçak yapılaşmaların ihbar edilmesini' istedi.

Devletin vatandaşın güvenliğini sağlamak için üzerine düşeni yaptığını bildiren Büyükçekmece Kaymakamı Dr.Mehmet Özel, vatandaşlarında da kendi güvenlikleri  için gerekli önlemlerini almasını isteyerek, ‘eşeği sağlam kazığa bağlayın’ diye konuştu.

Büyükçekmece’de Polis-Halk ilişkilerini en üst seviyeye çıkarmak ve ilçedeki asayiş olaylarını değerlendirmek amacıyla düzenlenen ‘huzur toplantısı’  Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Büyüçekmece Kaymakamı Dr.Mehmet Özel,  Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İlçe Emniyet Müdürü Murat Yıldırım ; ilçedeki diğer kamu kurum yöneticileri , mahalle muhtarları ve Sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Yıldırım: 155'i arayın 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan  İlçe Emniyet Müdürü Murat Yıldırım, Büyükçekmece’nin asayiş açısından İstanbul’un en huzurlu ilçeleri arasında yer aldığını bildirdi.  ‘Herkesin polisi kendi vicdanıdır, polis vicdanı olmayanların karşısındadır’ diyerek konuşmasını sürdüren Yıldırım, vatandaşa dayanmayan, vatandaşlarla ilişkilerini geliştirmemiş hiç bir kurumun başarılı olma şansı bulunmadğını savundu. Yıldırım vatandaşlardan  asayişle ilgili tesbitettikleri  her olumsuz durumu 155’e bildirmelerini istedi.

Özel: Eşeği sağlam kazığa bağlayın

Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel’de yaptığı konuşmada,  Büyükçekmece’nin önemli bir marka olduğunu belirterek, sadece asayiş açısından değil, hiç kimsenin bu markaya zarar verecek davranışta bulunmaması gerektiğini ifade etti.  İlçedeki  asayişle ilgili yapılan çalışmalardan bilgiler de paylaşan Kaymakam Özel,  devletin üzerine düzeni yapacağını ancak vatandaşın da güvenlikle ilgili önlemlerini almasını isteyerek, ‘Eşeği sağlam kazığıa bağlayın’ dedi.

Akgün: Kaçak yapılaşmaları ihbar edin 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de yaptığı konuşmada,  ilçede özellikle seçim dönemi nedeniyle yaşanan kaçak yapılaşmaya dikkat çekerek, bu konuda zabıta ve emniyetin örnek bir işbirliği gerçekleştirdiğini belirtti.  Muhtarlara da seslenen Akgün,  ‘Gördüğünüz böylesi yapıları bize bildirin’ diye konuştu. Başkan Akgün,  ilçede rastgele maytap patlatılması, havai fişek atılmasının da önüne geçilmesi konusunda Emniyet’in de yardımcı olmasını istedi.

Toplantı vatandaşlardan gelen soruların ve taleplerin yanıtlanması ile tamamlandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.