banner460
banner128

İstanbul’un dünyaya açılan penceresi, Büyükçekmece!

 

 

Uluslararası alanda ses getiren dev projelere imza atan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin, İstanbul’un dünyaya açılan penceresi olduğunu söyledi.

Yapımı tüm hızıyla devam eden 850 milyon TL yatırımla Avrupa’nın en büyük film platosu Midwood ve 500 milyon Euro’luk yatırımla Yeditepe Marina’nın, Büyükçekmece sahilinde inşa ettiği Kıyı İstanbul Projesi tüm gözleri Büyükçekmece’ye çevirdi.

 

4 bin kişiye istihdam sağlayacak

İstanbul’un sayfiye yeri olan Büyükçekmece’nin medeni ve modern kentleşme sürecine girdiğini, 1990 yılı başından itibaren planlı büyümesini devam ettirdiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “1990 yılından itibaren şehrimizde İstanbul’un en estetik marinasının oluşturulması düşüncesine sahiptim. 1995 yılında Büyükçekmece'miz için marina planlamasını yaptık ve ilgili Bakanlık projemizi onayladı. 2006 yılında ise marina projemizin ihalesini yaptık. Takip eden zamanda marina projemiz bir kat daha büyüyerek 2011 yılında son şeklini aldı.

2014 yılına geldiğimizde ise projemizin yeniden ihalesini yaptık ve yatırım kaynaklarının tamamı yabancı sermaye olan projemiz başladı. Yüklenici firmanın ifadesiyle 2018 yılında projenin tamamı bitecek ve bittiği zaman bölgemize 4 bin kişilik bir istihdam sağlanacak” diye konuştu.

 

“Projeyi tüm dünyaya ilan ettik”

Başkan Akgün, “Kıyı İstanbul projemiz; mimari anlamda Avrupa'nın yedi şehrini örnek alan Berlin, Paris, Milano, Amsterdam, Londra, Budapeşte ve Viyana şehirlerinin dokusunu sergileyen, yedi cadde ve yedi medyandan oluşacak. İstanbul’un, Türkiye’nin hatta dünyanın en dikkat çekici ve işlevselliği bakımından en kapsamlısı olarak bir ikincisi bulunmayan bir tasarımda inşa edilecek. Kıyı İstanbul, Büyükçekmece’mize ve İstanbul’umuza çok önemli kültürel, sanatsal ve ekonomik anlamda katkı sağlayacak, gerek bölgesel gerekse tüm şehrimizin turizmini geliştirecek bir projedir. Geçtiğimiz gün projemizin yurt dışından gelen yüklenici firma yöneticileriyle birlikte basın lansmanını gerçekleştirdik ve hepimizi heyecanlandıran bu büyük projeyi dünyaya ilan ettik. Bundan sonra yüklenici firma ve Büyükçekmece Belediyesi teknik heyetleri her iki ayda bir inşaatın seviyesini ve projenin sürekliliğini tespit etmek üzere bir araya gelecek. Bu özel projenin büyük Büyükçekmece aileme ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.