banner460
banner128

Işıklar:Cumhurbaşkanına hakaret edeni de işten atarım

 

 

AK Parti İlçe Başkanı ve Meclis Grup Başkanı  Rıfat Kutlu, ‘Partizanlık yaparak bir kişiyi işten attınız’ suçlamasına yanıt veren CHP’li Başkan Özcan Işıklar,  “Benim genel başkanım için ‘Veled-i zina” yazacak ben de burada tutacağım. Cumhurbaşkanına yazan varsa belgeleyin derhal  işten atayım. Bu terbiyesizlik kimseye yapılmaz” yanıtını verdi.

 

Silivri Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı 2. Oturumunda faaliyet raporu görüşüldü.  Faaliyet raporu görsel bir şekilde slayt eşliğinde sunuldu. Faaliyet raporu ayrıca daha önce gruplara sunulmuştu.  Rapor üzerine söz alan Ak Parti Grup Başkanı Rıfat Kutlu,  ‘Bir de patlamış mısır verseydiniz daha keyifli izlerdik’ diyerek raporu magazinsel buldu.   Salazar’ın üç Portekiz’i uzun yıllar; fado,  futbol, fiesta ile yönettiğini hatırlatan Kutlu, ‘Sayın başkan da müzik ve video ile bunu pekiştirdi. “ dedi.   İşçilerin aylarca maaşlarını alamadığın iddia eden Kutu, ayrıca belediyenin de büyük bir borç batağında olduğunu ileri sürdü.  Belediye başkanı ve başkan yardımcılarını lüks araçlara binmekle eleştiren Kutlu, bunun ‘Sosyal demokrat’ bir anlayışa sığmadığını savundu.  Silivri Belediyesinin eğlence kısmında  başarılı olduğunu öne süren Kutlu, “ Salazar’ın deyimiyle; fiesta, fiesta, fiesta.  Ama hizmet kısmında ; fiyasko, fiyasko, fiyasko şeklinde bir görüntü. “ diye konuştu.  Silivri Belediyesin de çalışan bir işçinin siyasi görüşü yüzünden işten atıldığını ile süren Silivri Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Rıfat Kutlu; “ Bizler bu ülkede herkesin siyasi tercihine saygı duymak zorunda olan, birlik beraberliği de ancak bu şekilde hayata geçirebileceğimize inanan bir toplumuz ama Silivri Belediyesi’nde AK Parti’yi savunuyor diye belediyeden atılan bir işçi oldu. Bu işçimizin işten çıkartılmaması gerekiyordu ki zaten adalet de o yönde karar verdi. Gerçekten bir siyasi partiye hakaret ettiğinden dolayı bu belediye de eğer insanlar işlerinden kovulacaksa, o zaman bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanına hakaret eden insanların da yine aynı yöntemle iş akitlerinin fesih edilmesi gerekiyor. Burada eğer bu şekilde bir sosyal adalet anlayışı varsa vay Silivri’nin haline diyorum” dedi.

Sırbistan Belediyesi muamelesi görüyoruz

Eleştirileri yanıtlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ise Kutlu’nun ‘Patlamış mısır” yakıştırmasına,  ‘Rıfat kardeşim patlamış mısır istedi. Ben bir dahakine kendisine 3D gözlük vereceğim. Daha rahat izleyecek” şeklinde yanıt verdi.

Krizden herkesin etkilendiğini,  Belediyenin borç batağı içerisinde olduğu ve işçilerin maaşının dahi ödenemediği söylemlerini esefle karşıladığını ifade eden Işıklar, “Bırakın personelin maaşını ödemeyi, icralık belediyeler var ve bunlar muhalefet falan değil iktidar partisinden. Krizden hepimiz etkileniyoruz. Yerel yönetimlerin finans mantığı farklıdır, şirketlerinkine benzemez. Bugüne kadar verdiğimiz arsaların değerini topladığımızda mahsuplaşsaymışız bırakın borcu alacaklı durumda olacaktık şimdi. Mahsuplaşma kabul edilseydi Büyükşehir’in yetiştiremediği birçok şeyi biz yapardık” ifadelerini kullandı.  

Sekiz yıldır İBB tarafından Sırbistan belediyesi muamelesi gördüklerini söyleyen Başkan Işıklar; “Borç konusunu hiç açmayın o konuda gerçekten doluyum. 30-40 katlı rezidanslar yapılmasına izin verseydim bu belediyenin bütçesini 4 kat yapardım, bu borçları da konuşuyor olmazdık. Ben gökyüzünü göremeyen, insanı var eden bütün değerleri hapsedip kendi kültüründen koparan bir şehir mantığını Silivrili hemşerilerime reva görmüyorum” dedi.

Ak Partili Rıfat Kutlu’nun işten atılan işçi eleştirisiyle  ilgili de açıklama yapan Silivri Belediye bakanı Özcan Işıklar; “Benim Genel Başkanıma  ‘Veled-i Zin”a diye yazan olursa işle ilişiğini keserim! Aynı şekilde Cumhurbaşkanımıza da hakaret eden olursa onu da burada barındırmam” dedi

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.