banner460
banner128

Işıklar: Kollektif yaşama yatırıma çok ihtiyaç var

Eczacılar ile bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,  kollektif yaşama yapılan 1 liralık yatırımın 20 liralık güvenlik riskini azalttığına atıfta bulunarak ‘Bu dönemde kollektif yaşama yatırıma çok ihtiyacımız var’ dedi.

Silivrili eczacılar, Eczacılık Günü nedeniyle Silivri Belediyesi’nin kendileri için organize ettiği yemekte buluştu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, farklı meslek gruplarıyla bir araya gelmeyi sürdürüyor. 14 Mayıs Eczacılık Günü nedeniyle Silivrili eczacılar için yemek organize eden Işıklar, konuklarını Sofram Restoran’da ağırladı. Yemeğe; Silivri İlçe Sağlık Müdürü Özcan Açıkbaş, Silivri Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, İstanbul Eczacılar Odası Silivri Temsilcisi Semih Ayeş ve bölgemiz eczacıları katıldı.

Işıklar: Toplumsal dayanışmayı başaran ender ilçelerden biriyiz 

Başkan Işıklar gecede yaptığı konuşmasında; “Silivri’mizin şöyle bir özelliği var. Bütün meslek kuruluşlarınla biz bu tip dayanışmaları birlikte olmayı, beraber paylaşmayı bir gelenek haline getirdik. Bunun şöyle bir yararı var, Kemal Derviş’in yaptığı bir açıklamada; toplum diyaloğuna, insanın toplum içerisinde dayanışmasına, kolektif yaşama yapılan her 1 liralık yatırımın, 20 liralık güvenlik riskini azalttığını söyleniyor. Bu bilimsel bir açıklama. Bu dönemde buna çok ihtiyacımız var. Ben tüm meslek guruplarında görüyorum ki, hepsi toplumun başka bir yanını görebilen ama özünde toplumsal dayanışmayı sadece devletten ve yerel yönetimden beklemeyip, birlikte yapabilmenin en güzel örneklerini sergiliyor. Sağlıktan öte bir şey yok. Ülkemizde yaşadığımız zor dönemlerde bu diyalogu ve insan sıcaklığını, sevgiyi, sevecen bir ortamı kurmak elimizde. Farklılıklarımıza, düşüncelerimize tahammül edebilme becerisini olabildiğince genişletmek gerekiyor. Bu diyalog ortamı Silivri’de var. Silivri’de yaşamanın güzel olduğunu ondan söylüyoruz. Bütün mesleklerle, bütün kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikteyiz ve uyum içinde çalışıyoruz. İlçe Sağlık Müdürümüz burada, çok değerli Kent Konseyi Başkanımız ile bir üniversitenin hayatımıza nasıl girdiğini, nasıl sokağa bilimi sokabildiğinin güzel bir örneğini gördük. Birçok eksiğimiz olabilir ama bunları tamamlamaya dönük bir yüreğimiz var. Bir araya gelebilmek gibi başarılı bir kişilik ve toplumsal yapımız var. Bu bizim için avantaj, bu ilçede bunu başardığımızı düşünüyorum. Buna katkı yaptığınız için sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Gününüzü kutluyorum” dedi.

Gecede meslekte kıdemli eczacılar Lale Erol, Şengün Ünlüer, Berrin Mutlugün, Mehmet Ünlüer ve Müfide Karasu’a şilt takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.