banner460
banner128

Işıklar: Hayır denilirse çağdaş medeniyet yolunda yürüme kararlılığımızı göstereceğiz

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, referandum nedeniyle bütün dünyanın gözünün üzerimizde olduğunu belirterek, “ Türkiye Hayır dediği anda çağdaş medeniyet yolunda yürüme kararlığını bütün dünyaya gösterecek’ dedi.

CHP Silivri İlçe Teşkilatı Selimpaşa Mahallesi’nde referandum toplantısı düzenledi.  Kahvehanede gerçekleştirilen toplantıya; DİSK eski Genel Başkanlarından Rıdvan Budak, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan  CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil,  ülkemizin çok zamanlar geçirdiğini, ayrışmadan birlik içinde bu zorlukları aştığını hatırlatarak , içinde bulunulan zorlukların da yine birlik beraberlik içinde atlatılacağını söyledi ve herkesi sandığa gitmeye davet etti.

Işıklar: Dünyanın gözü üzerimizde

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise yaptığı konuşmada, 1980’de yapılan anayasanın yerine çağdaş bir anayasa değişikliği beklerken, tersine tek adam yönetimi getirecek bir değişikliğin toplumun önüne geldiğini savundu.  18 Maddelik yasanın evet oyu alması durumunda iki maddesinin mayıs ayında diğer 16 maddesinin ise 2019 yılında yürürlüğe gireceğini hatırlatan Işıklar, “ Mayıs ayında yürürlüğe girecek o iki maddenin birinde cumhurbaşkanı parti başkanı olabiliyor. İkincisi ise yüksek yargıya seçim yetkisi.. Yani Cumhurbaşkanı partinin de başkanı olacak.  “ dedi.

Ülkede seçim yasası ve siyasi partiler yasasının bir türlü değişikliğine gidilmediğini hatırlatan Başkan Özcan Işıklar,  ‘Neden bu iki yasaya hiç dokunulmuyor. Neden bunlar değiştirilmiyor düşünmek gerekir. Tam tersine kabul edilemeyecek bir yasa. Dünya katılımcı bir demokrasiye geçiyor. Bütün dünyanın gözünün Türkiye üzerinde olduğu bir referandum bu.   Türkiye bu yeni yasaya hayır dediği anda bu ülkenin çağdaş medeniyet yolunda yürüme kararlığını tüm dünyaya gösterecek” Diye konuştu.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.