banner460
banner128

Hedef Pakistan gibi ülkeler değil Avrupa

Beylikdüzü Belediye eski Başkanı AK Partili Vehbi Orakçı AREV Okulları tanıtımında yaptığı açıklamada hedeflerinin ‘Pakistan gibi ülkeler değil, Almanya Fransa gibi Avrupa ülkeleri olduğunu’ belirtti. Orakçı bir soru üzerine de ‘İstenirse İHL’de açabileceğini’ ifade etti. Okul Müdiresi Asiye Demircan ise, ‘İnsanlar ışınlanabilecek, arabalar uçabilecek” öngörüsünde bulundu.

Beylikdüzü’nde  Belediye eski Başkanı Vehbi Orakçı tarafından kurulan AREV Okullarının; anaokulu,  ilk, orta, lise bölümü eğitime başlıyor.  Orakçı,  Okulun kampusunda düzenlediği kahvaltıda basın mensuplarıyla buluştu. Okul Müdiresi Asiye Demircan’ın da katıldığı kahvaltıda;  AREV’in hedefleri, eğitime bakış açışı ile ilgili bilgiler verildi, gazetecilerin soruları yanıtlandı.

Gelişmiş ülke gençleriyle yarışacaklar

AREV  Vakfı ve AREV Okulları  Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı yaptığı konuşmada; “İz bırakan nesiller” için eğitim - öğretim hayatına başladıklarını  bildirdi. Bölgede uzun yıllardır hizmet vermeleri, iş yapmaları ve belediye başkanı olarak ta hizmet vermiş olmalarının kendileri için bir avantaj olduğunu belirten Orakçı, öğrenci yurdu ve ayrı bir yönetim binasının da kısa sürede tamamlanacağını sözlerine ekledi.  Hedeflerinin çağdaş donanıma, bilgi ve birikime sahip öğrenciler yetiştirmek olduğunu bildiren Orakçı, ‘Pakistan gibi ülkeler değil, hedef Almanya ve Fransa gibi gelişmiş ülkeler. Bu ülkelerin gençleriyle yarışacak gençler yetiştirmek ‘ istiyoruz’ dedi.

Talep olursa İHL’de açılabilir

Orakçı, ‘ Neden özel okullar olarak İmam Hatip Liseleri açılmıyor da hep fen liseleri, Anadolu liseleri gibi okullar açılıyor. Siz neden İHL açmadınız?’ sorusunu ise, ‘Böyle bir talep gelmedi. İhtiyaç varsa, talep olursa açılabilir.” Dedi.

İngilizce ve Almanca eğitim 

Okul Müdiresi Asiye Demircan ise kendisinin eğitimini Almanya’da tamamladığını, dört yabancı dil bildiğini belirterek, AREV’de de yabancı dile büyük önem verdiklerini, İngilizce ve Almanca olmak üzere iki yabancı dilde öğrencilere eğitim vereceklerini belirtti.  Demircan ayrıca; dünyada teknolojinin hızla geliştiğini yakın zamanda insanların ışınlanabileceğine ve araçların uçabileceğine ilişkin öngörülerde bulundu

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.