banner460
banner128

HANÇERLİ: BAHARI KADINLAR GETİRECEK

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Avcılar'da miting düzenleyen Turan Hançerli, "Bütün insanlığı var eden kadınlar, baharı da getirecek. Avcılar'da bahar martın sonunu beklemedi." diye konuştu.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Avcılar Belediye Başkan Adayı Avukat Turan Hançerli, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ilçede miting düzenledi. Her yaştan binlerce kadın ve erkekle Havuz Meydanı'na gelen Hançerli, her alanda kadın erkek eşitliğine koşulsuz destekten yana olduklarını söyledi.

Marmara Caddesi'nden başlayan yürüyüşe katılım oldukça yoğun olurken, kadınlar ve erkekler omuz omuza yürüyerek "kadın-erkek eşitliği" üzerine slogan attı. Havuz Meydanı'na kurulan platform üzerinden hemşehrilerine seslenen Turan Hançerli, "Ülkemizde kadın erkek eşitliği için ilk adımlar Gazi Mustafa Kemal döneminde atıldı. Türkiye, o yıllarda Avrupa'nın önündeydi. Şimdi ise kadının erkek ile aynı şartlara sahip olmasından rahatsız olanlar, eşitlik mücadelesine engel olmaya çalışıyor." diye konuştu.

 

"EN TEMEL VAADİMİZ HER ALANDA EŞİTLİK"

 

Avcılar'da ayrımsız eşit bir yönetim sözü veren Hançerli, kadınlara yönelik projelerini sıraladı:

 

"En temel vaadimiz eşitlik oldu. Kadınların yüzlerce yıl süren mücadelesi eşitlik arayışı. Ülkemizde kadın erkek eşitliği adına yapılan çalışmalar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’sinde Avrupa’dan önce geldi. Ancak eşitliği kabul etmeyen ve kendini üstün görenler bu mücadeleye engel olmaya çalışıyorlar."

 

"Çocuk yaşta gelin istiyorlardı. Direndiniz, püskürttünüz. Siz eşitlik için mücadeleye devam sözü veriyorsanız, ben bu mücadelede her daim yanınızda olmaya söz veriyorum."

 

HER MAHALLEYE KADIN EVİ

"Her mahalleye mutlaka bir kadın evi açacağız. Kadınlarımızın sosyal hayatı çocuklarını okula götürüp getirmekten ve çarşı pazardan ibaret olmayacak. Kadın evlerinde çaylarımız ücretsiz olacak. Çocuklarımızın doğum günlerini kadın evlerinde kutlayacağız."

 

"Kadın Kooparatifimizi kuruyoruz. Kadınların iş yaşamına aile ekonomisine katkı sunmaya başlamalarına az kaldı. Kadın emeği pazarları sadece Avcılar’da olmayacak, ürettiğiniz ürün ve hizmetler Türkiye’de ve yurtdışında satılacak."

 

"Kreş sadece çalışan annelerin ihtiyacı değil. Kreş çalışmayan annelerin ve çocukların ihtiyacı. Dar gelirli ailelerin çocukları da kreşlerden yararlanacak. Her mahallede mutlaka bir kreş açacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun."

 

İSTANBUL’DA YAŞAYAN KADINLARIN YARISI BOĞAZ’I GÖRMEDİ

"Bir araştırmaya göre İstanbul’daki kadınların yarısı İstanbul Boğazı’nı görmemiş. Avcılarlı kadınlara söz veriyorum. Boğazı da göreceksiniz. Boğaza karşı çayınızı da içeceksiniz."

 

"Biz zenginlerin servetine daha çok servet katmaları için siyasete girmedik. Avcılarlı çocukların, işsiz gençlerin, kadınların, engellilerin ve yaşlıların dertlerine derman olmak için geliyoruz."

 

BELEDİYE ÇALIŞANLARININ YARISI KADIN OLACAK

"Kadınların iş hayatında yer alamaması için her şey yapılıyor. Biz istihdamda da eşitlikten yanayız. Avcılar Belediyesi’nde çalışanların yarısı kadın olacak."

"Bir de maaş meselesi var. Hazırlanın 1 Nisan’da maaş meselesini tarihe gömüyoruz. Avcılar’da işçinin ve emekçinin maaşı ödenmeden başka hiç kimseye bir kuruş ödenmez. Benim de makam aracına mazot koymaz ve metrobüse binerim."

 

KADIN SIĞINMA EVLERİ

"Eğer ihtiyaç olursa, hiç kimsenin tanımadığı bilmediği yerlerde kadın sığınma evlerini açarız. Güvenliklerini sağlarız hiç merak etmeyin."

 

"Ancak ben bırakın fiziksel şiddeti, kadına yönelik sözlü bir şiddetin dahi yaşanmadığı bir Avcılar hayal ediyorum. Avcılarlılar demokrat ve iyi niyetli insanlar. Avcılar’da bunu başarabiliriz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.