banner460
banner128

GÜRER'DEN ÜNİVERSİTE MEZUNU TCDD İŞÇİLERİ İÇİN KANUN TEKLİFİ

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TCDD’de işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu personelin, memur kadrosuna atanabilmesine olanak sağlanması için Kanun Teklifi hazırladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifinde, TCDD bünyesinde 573 üniversite mezunu personelin işçi statüsünde çalıştığına dikkat çekti.

İşçi statüsündeki üniversite mezunu personelin memur kadrosuna atanabilmesi amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi de verdiğini de anımsatan Gürer, “Soru önergemizi yanıtlayan Bakan Cahit Turhan, kurumdaki üniversite mezunu personelin memur kadrosuna atanabilmesi için yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. Biz de bu konuda Kanun Teklifi hazırlayarak, yasal düzenleme yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Gürer, Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifinde, “Vermiş olduğumuz kanun teklifi ile TCDD’de üniversite mezunu olup, işçi kadrosunda görev yapan personelin, memur kadrosuna atanması için gereken yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması ve kurumda var olan sorunların çözümüne katkı sağlanması amaçlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.