banner460
banner128

Görüntü kirliliği oluşturan tabelalar kaldırılıyor

Görüntü kirliliği oluşturan tabelalar kaldırılıyor

Çatalca’da vatandaşların geliş geçişlerini olumsuz yönde etkileyen ve görsel kirliliğe yol açan izinsiz asılmış tabelalar kaldırılıyor.

Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe estetiğinin korunması ve görüntü kirliliğinin giderilmesi amacıyla denetim çalışması başlattı. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte İstanbul’da yaşayan vatandaşların çoğunlukla tercih ettiği Çatalca’nın cadde ve sokaklarında izinsiz olarak gelişi güzel asılan veya konuşlandırılan tanıtım unsurları, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından bulunduğu yerlerden kaldırılıyor.

Kontroller devam edecek

Belediye yetkilileri, özellikle yeşil alanlara, kaldırımlara, kamusal alanlara gelişi güzel konuşlandırılan tabelalara müdahale ediyor. Reklam İlan ve Tanıtım Yönetmeliğini dikkate alan ekipler, izinsiz konulan ve kirlilik oluşturan tabelaları kaldırarak ilçe görselliğine katkıda bulunuyor. İlçe genelinde izinsiz olarak yerleştiren, kimi zaman vatandaşların geliş geçişlerini olumsuz yönde etkileyen reklam tabelaları ve izinsiz olarak konulan tabelaların kaldırılmasıyla görüntü kirliliğinin de önüne geçiliyor.

Çatalca’nın çehresinin daha temiz bir görüntü kazanmasının amaçlandığı çalışmalarda bu yönde kontrollerin devam ettiği belirtildi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.