banner460
banner128

Fidanlar fidanlarla büyüyor

 

“Fidanlar Fidanlarla Büyüyor Projesi” için Çanakça Mahallesi’nde fidan dikildi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” İşbirliği Protokolü kapsamında Çanakça Mahallesi'nde düzenlenen ve Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Çatalca Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Mehmet Gürkan Bilgiç, Çanakça Mahalle Muhtarı Kasım Kocatürk, meclis üyeleri, siyasi parti başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar ile birlikte fidan dikme etkinliğine katıldı.

Başkan Cem Kara’ya Öğrencilerden Yoğun İlgi

Alana törenden önce gelen Başkan Cem Kara, dikim alanında öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Kara, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen öğrencilerle günün anısına bol bol fotoğraf çektirdi.

Çatalca, Ormanlarıyla İstanbul'a Büyük Katkı Sunuyor

Tören İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş’in konuşmasıyla başladı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı proje üzerine konuşmasını yaptı. Konuşma bitiminde kürsüye gelen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara; “İlçemizin çok saygıdeğer Kaymakamı, çok değerli İl Milli Eğitim Müdürü, İstanbul Orman Bölge Müdürüm, çok saygıdeğer İlçe Milli Eğitim Müdürlerim, birbirinden kıymetli bürokrat arkadaşlarımız, meclis üyelerim, siyasi partilerimizin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, geleceğimiz, ışığımız, aydınlığımız sevgili çocuklarımız, onları geleceğe hazırlayan çok değerli öğretmen arkadaşlarım, okul müdürlerim; ben de Çatalca Belediye Başkanı olarak sizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, hoş geldiniz diyorum.

“Fidanlar Fidanlarla Büyüyor Projesi” kapsamında Çatalca ilçemizin Çanakça Mahallesi’nde bir araya geldik. Bu güzel ve önemli projeyi canı gönülden destekliyorum. Hem Milli Eğitim Bakanlığımızı hem de Orman ve Tarım Bakanlığımızı canı gönülden kutluyorum.

Sevgili çocuklarımız; yaşadığımız ilçenin kıymetini bilmelisiniz. Bugün güzel kentimiz, İstanbul’umuz 5093 km²’lik bir yüz ölçümüne sahip. Bu alanın 1115.5 km²’si Çatalca. Yani kısaca İstanbul’un %20.9’unu Çatalca kapsıyor.

Orman Bölge Müdürümün söylediği gibi; İstanbul’un orman varlığı %44. Çatalca %65 orman varlığı ile mega kentimize çok büyük bir katkı sunuyor. O nedenle hepimiz bu bölgede yeşilin, ormanın kıymetini bilmeliyiz. Bu organizasyonu burada gerçekleştirdikleri için değerli müdürlerimize ve bakanlığımıza huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Saygılarımla.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Şiirler Okundu ve Fidanlar Dikildi

Törenin son konuşmasını Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel yaptı.
Konuşmaların ardından mikrofon öğrencilere devredildi. Öğrenciler tarafından birbirinden güzel şiirler okundu. Tören, Başkan Cem Kara’nın da dahil olduğu fidan dikimi ile son buldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.