banner460
banner128

ESENYURT'TA TANZİM SATIŞA BÜYÜK İLGİ

Esenyurt’ta tanzim satışa büyük ilgi

Enflasyonla Topyekün Mücadele hareketi kapsamında başlatılan tanzim satış kapmasında Esenyurt’ta üreticiden tüketiciye doğrudan sebze satışları başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği uygulamada sebzeler tarladan alınan fiyatlarıyla satışa sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleriyle artan sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek için hayata geçirilen tanzim satış noktası projesi kapsamında Esenyurt’ta mobil tanzim satış noktası hizmete başladı. Cumhurbaşkanı’nın talimatlarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamında uygulamaya koyduğu “Üreticiden Tüketiciye Doğrudan Sebze” satışları Esenyurtlu vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Esenyurt Meydanı’na mobil araç kurularak vatandaşlara sebzeler uygun fiyattan satışa sunuldu. Vatandaşın erken saatlerden itibaren yoğun ilgi gösterdiği uygulamada sebzeler herkesin faydalanması için kilo sınırlaması konularak satıldı. İlk etapta domates, biber, patlıcan, patates, soğan, ıspanak ve salatalık ürünlerinin satışı yapıldı. Tarladan halka sunulan taze sebzeler mobil tanzim araçlarıyla her gün Esenyurt Meydan’ında vatandaşa sunulacak. Mobil noktalarda patates-soğan 2, domates 3, biber 6, salatalık ve ıspanak 4, patlıcan ise 4.50 liradan satılacak.

Doğa dostu bez çanta dağıtıldı

Son zamanda artan sebze ve meyve fiyatlarına alternatif olarak geliştirilen mobil tanzim satış noktaları ile vatandaşlar daha uygun fiyatlara sebze ve meyve alışverişi yapabilecek. Projenin ilk etabında İstanbul'da 50 tanzim satış noktası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hizmete sunuldu. Mobil tanzim satış noktalarında plastik poşet yerine doğa dostu bez çanta ve kese kağıtları kullanarak sıfır atık projesine de destek verildi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.