banner460
banner128

Esenyurt Belediyesi'nin yaptığı sosyal tesis hizmete açıldı

 

Esenyurt Belediyesi tarafından Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine yaptırılan sosyal tesis hizmete açıldı. Kompleksin ilk bölümü olan sosyal tesis açılışında Esenyurt  Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, birlik beraberlik mesajları verdi.

Esenyurt Belediyesi tarafından Alevi vatandaşların ziyaretlerini rahatlıkla yapabilmeleri için  Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine yaptırılan Hacı Bektaş-ı  Veli kompleksinin  ilk etabı sosyal tesis törenle hizmete açıldı. Tesisin açılışına Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, AK Parti Hacıbektaş İlçe Başkanı Yusuf Koçak ile Esenyurtlu ve Hacıbektaşlı vatandaşlar katıldı. 23 dönüm üzerine kurulu 1100 metrekarelik kapalı alana sahip olacak komplekste ibadet alanları, sosyal tesis ve konaklama gibi bir dizi ünite yer alacak. Kompleksin kalan bölümü ise önümüzdeki yıla kadar tamamlanacak. Alevi vatandaşların ziyaretinden arta kalan zamanlarda da tesis,  atıl durumda kalmaması için üniversite öğrencilerine yurt olarak tahsis edilecek.

Ziyaretlerdeki sıkıntılar bitecek

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe , bin 500 Esenyurtlu ile birlikte açılışa geldiklerini belirterek, “Burada Hünkar mahalli ziyaretleri yıllardır yapılıyor. Bu açıdan önemli bir ilçe. Buraya çok sayıda insan geliyor ama burada bir tesis yok. İnsanlar yemek yiyecek, dinlenecek alan bulamıyorlar. Yapılan bu tesisle bu sıkıntılar ortadan kalkacak“ dedi. Başkan Alatepe, tesisin kalan bölümlerinin de önümüzdeki seneye kadar tamamlanacağını belirterek, “Sosyal tesisin yanında ise 700 kişiye kadar kişinin yararlanacağı bir konaklama ünitesi kurulacak. Bu bölüm yapılan ziyaretlerin dışında kalan zamanların atıl geçmemesi için civardaki üniversiteli öğrenciler için yurt olarak kullanılacak” diye konuştu. Başkan Ali Murat Alatepe, konuşmasında yaz aylarındaki yoğunluk nedeniyle, ilçenin bakımı ve temizliği için personel ve iş makinesi desteğinde de bulunacaklarını, komplekste bulunan çok amaçlı salonun da Hacıbektaşlı vatandaşlara tahsis edileceğini söyledi.

Gidecek yerimiz yok

Esenyurt’tan Hacı Bektaş’a gönül köprüsü kurduklarını belirten Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe şöyle konuştu. “Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Hacı Bektaş-ı Veli’nin dediği gibi iri ve diri olmalıyız. Bizim gideceğimiz yer yok. Ben her zaman söylüyorum. Suriyelilerin bile gideceği bir Türkiye var ama bizim yok. Alevi-Sünni el ele gönül gönüle birbirimizin ardına düşeceğiz. Ülkemizin başkanının iradesi ardında Türküyle, Kürdüyle, Sünnisiyle, Alevisiyle  ülkenin bütünlüğünü sağlayacağız. Sen varsan ben varım, ben varsam sen varsın. Sen nereye ben oraya, ben nereye sen oraya düsturu içinde olmalıyız”.

Başkan Alatepe, Esenyurt’ta da Hacı Bektaş öğretisini uygulayacak binanın hazır olduğunu bildirerek, “Üstte cemevi, altta ise cenaze ve lokma pişirme ve dağıtma hizmetlerinin yapılacağı bölümler olacak. Ortada ise iki kat kültür merkezi olacak. Başında da profesör veya doçent ünvanlı kişiler ve dedeler bulunacak“dedi.

Hacı Bektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu da yaptığı konuşmada Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’ye teşekkür etti. Selmanpakoğlu  Alatepe’ye dostluğun ve barışın simgesi olan bir güvercin plaketi hediye etti. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Alatepe ve beraberindekiler  tesiste incelemelerde bulundu. Alatepe, Hacı Bektaş Veli Müzesi ve içinde bulunan türbeyi de ziyaret etti. Ali Murat Alatepe, ziyaretlerden sonra esnafı dolaşarak onlarla sohbet etti.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.