banner460
banner128

Erdoğan: Devlet millet bütünleşmesini sağladık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hayırsever İş Adamı Nihat Özdemir tarafından Küçükçekmece’de yaptırılan Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı İş Adamı Nihat Özdemir, Ebru Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“DEVLET VE MİLLET BÜTÜNLEŞTİ”

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Vatandaşların tamamının genel sağlık sigortası şemsiyesi altına alan tek ülke dünyada biziz. Buna Amerika da dahil. Onlar hala sağlık reformunu gerçekleştiremediler. Bir ülkede devletle millet ne kadar bütünleşirse hedeflere ulaşmak o kadar kolaylaşır. Biz bu bütünleşmeyi hamdolsun sağladık. Terör örgütlerine pabuç bırakmayan, 15 Temmuz’da darbecilerin karşısına dikilen bir ülke olduk. 2023 hedeflerimizden uzaklaştırmak için her türlü kumpas kuruldu. Kararlılığımızdan asla vazgeçmedik. Dünyadaki fakir fukaranın olduğu ülkelere yardımda milli gelire oranla dünyanın birinci ülkesi Türkiye, Amerika ikinci sırada. Bu önemli eğitim öğretim kurumu için Nihat beyi ve tüm Özdemir ailesini kutluyorum.Elbette her mücadele, her gayret önemlidir, takdire şayandır ama zihinsel ve bedensel engelli çocuklara verilen emek, hayatın 24 saatini ve ömrün tamamını kapsıyor olması sebebiyle ayrı bir saygıya layıktır” diyerek önemli mesajlar verdi.

“ULUSLAR ARASI STANDARTLARA SAHİP”

Özel eğitim kurumlarının toplum vicdanının merhametinin bir ölçüsü olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bu özel günün anlamı böyle bir bina ile daha da özelleşiyor. Dünyanın birçok yerinde birçok okula gitme fırsatı buldum. İnanın böyle güzel okulların sayısı çok az. Bizim Türkiye olarak vicdanımız var. Bu okul bizim için bir örnek, uluslararası standartlara sahip bir okul. Özdemir ailesi daha birçok katkı yaptı eğitim dünyasına.Yaklaşık 50 bin civarında öğrencimiz var. Özel eğitim okullarımızda yaklaşık 49 bin kadar yarı zamanlı öğrencimiz var. Hayırseverimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“SEVGİSİZ BİRŞEY OLMUYOR”

İstanbul görevine yeni atanan Vali Ali Yerlikaya ise vatandaşları selamlayarak, “Göreve başladığımızda ailecek şu temennide bulunduk :'Ya Rabbim bu ilk anda bizim sevgimizi hemşehrilerimizin gönlüne, onların sevgisini de bizim kalbimize yerleştir'. Bu sevgi ilk günden son ana kadar artarak devam etsin. Çünkü yaratılışımızın sebebi o sevgi. Sevgisiz hiçbir şey olmuyor. Büyük zorluklar hep sevgi ile gideriliyor. Aziz İstanbullulara tek dileğim bizi ilk günden itibaren sevmeniz, bağrınıza basmanız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal özel eğitimin ihmal edilmemesi gereken bir mesele olduğunu vurgulayarak, Gülseren Özdemir Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nun geleceğe yapılmış önemli bir yatırım olduğunu dile getirdi.

“KÜÇÜKÇEKMECE GELİŞMEYE DEVAM EDECEK”

Törende konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Özel çocuklarımızın güzel ailelerine hizmet verecek olan bu okulumuz, ilçemizdeki hayır ve bereketin bir ışığı olarak Küçükçekmece'de hep parlayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanım eğitime göstermiş olduğunuz özel önem sayesinde bu dönemde Küçükçekmece ilçemiz 17 yeni okula kavuşmuş oldu. 11 ana okulumuz şu an hizmet veriyor. Şu an yapımı devam eden 11 yeni okulumuzla eğitim sizlerin sayesinden düne göre çok daha iyi noktada. Özellikle İBB başkanımızın, bakanlıklarımızın ve Küçükçekmece belediyesi toplam bu yıl yatırım maliyetimiz 5.7 milyarlık bir rakamla ilçemiz için gurur verici. Küçükçekmece'ye göstermiş olduğunuz bu katkılar sayesinde inşallah önümüzdeki yıllar itibariyle en büyük sorunlarımızdan olan ulaşım meselesi şu anda 3 farklı metro hattının gelmesiyle bu sorunumuz da aşılacak. Biraz gecikmiş olmakla birlikte Gebze -Halkalı tren hattı inşallah yıl sonu tamamlanmış olacak. Bugüne kadar Türkiye'de en hızlı yapılan metro çalışmamız. Şu anda 3. Havalimanından Halkalı tren istasyonu hattı çalışmaları başlamış durumda. Bu çalışmalar tamamlandığında ilçemizin en büyük problemi olan ulaşım meselesini çözmüş olacağız. Şu anda Atakent Mahallesi'ndeyiz. Belki de Türkiye'de en fazla anaokulunun, en fazla lisenin bulunduğu bir mahalle. Küçükçekmece gelişmeye devam edecek. Çünkü Küçükçekmeceliler liderine güveniyor" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.