banner460
banner128

Emlak sektöründeki son gelişmeler masaya yatırıldı

 

Silivri Emlak Müşavirleri Derneği ve Türkiye’nin en büyük emlak sitesi zingat.com  emlakçılara yönelik olarak bir bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenledi.  Trakya’daki bir çok derneğim katıldığı toplantıda konuşan Silivri Belediye Başkanı ‘Sektördeki kurumsallaşma hem emlakçılar hem de vatandaşlar için faydalı olacak. ’ dedi.

Toplantıya; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Altınkök, ZİNGAT Marmara Bölge Müdürü Mehmet Sarıkaş,  Türkiye Emlak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Kurt ile;  Trakya Emlak Birliği, Edirne Emlak Müşavirleri Derneği, Kırklareli Emlak Müşavirleri Derneği, Lüleburgaz Emlak Müşavirleri Derneği,  Saray Emlak Müşavirleri Derneği, Kapaklı Emlak Müşavirleri Derneği, Gelibolu Emlak Müşavirleri Derneği, Çorlu Emlak Müşavirleri Derneği’nden temsilciler ve dernek üyeleri katıldı.

Emlak Müşaviri yok, Emlak danışmanı var

Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Mustafa Altınkök ,  Trakya’daki emlak sektörü dernekleri ile Zingat.com’u Silivri’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek,  emlakçılar olarak kurumsallaşmanın önemine dikkat çekti.  Zingat. Com Marmara Bölge Müdürü Mehmet Sarıkaş’da kurum olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Sarıkaş, kendilerinin kurumsallaşmasını tamamlamamış hiçbir emlakçı ile çalışmadıklarını ifade etti.   Türkiye Emlak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Kurt ise, emlakçıları ilgilendiren yeni yasa ile artık emlakçı, emlak müşaviri gibi ünvanların kalktığını tüm emlakçıların ‘Emlak Danışmanı’ olarak isimlendirildiğine dikkat çekti.

Işıklar: Kurumsallaşmamak hem emlakçı hem de vatandaş için sıkıntı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise toplantıda yaptığı konuşmada;  kurumsallaşmamış emlakçılar yüzünden vatandaşların büyük sıkıntılar yaşadığını bildirerek, ‘ Daha birkaç gün önce, televizyonda reklam yapıyor. 250 metre tapulu yer satıyor bizim bölgede. Böyle reklam yapıyor. Aradım telefon ettim. Bana da öyle diyor.  Yanlış bilgi veriyor.  Emlak sektöründeki kurumsallaşma hem emlakçılar için faydalı olacak, hem de vatandaşlar için. Bu konuda bizler de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Çünkü gerçekten bizler de kurum olarak kurumsallaşmamış emlakçıların yarattıkları sıkıntılardan şikayetçiyiz’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.