banner460
banner128

Emecan: Kendilerine oy vermeyenleri terörist ilan ediyorlar

 

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, bakanların il il, ilçe ilçe gezerek kendilerine oy vermeyenleri tetörist ilan ettiklerini söyledi.

 

 CHP Milletvekili Emine Gülizar Emecan; CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı tarafından “adil seçim istiyoruz” talebiyle düzenlenen basın açıklamasına katılarak açıklamalarda bulundu.

İlçe başkanı Özgür Çelik, ilçede yaşanan adaletsiz seçim uygulamalarının artması üzerine bir basın açıklaması yapma ihtiyacı ortaya çıktığını belirtti.

Yeşilay Bahçelievler şube başkanlığı yapan AKP adayının Yeşilay Haftası nedeniyle okullarda siyaset yapması ve ilçe milli eğitim müdürünün de bu zemini hazırlayarak çocukların siyasete alet edildiğini belirten Çelik, ailelerden ve öğrencilerden kendilerine çok sayıda şikâyet geldiğini ifade etti.

İlçe milli eğitim müdürünün AKP’nin ilçedeki tüm toplantılarına katıldığını, bu toplantılara öğrencilerin zorla götürüldüğünü ve her ortamda eğitim kurumlarının siyasete alet edildiğini aktardı.

Kaymakama ulaşma çabalarının sonuçsuz kaldığını, ilçede bayrak asılmaması yönünde CHP’nin başvurusu ile mahkeme kararı alındığını fakat sadece CHP bayraklarının toplatıldığını ifade eden ilçe başkanı Çelik, tüm partilerin ortak protokol imzaladığını, fakat bu protokole de uyulmadığı belirtildi.

Seçim kanununa uymayan kamu görevlileri hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Özgür Çelik, Bahçelievler’de devlet siyasetin önünde çökmüştür diyerek tepkisini dile getirdi.

Emecan: İktidar  Devlet olanaklarını kullanıyor                                          

Daha sonra söz alan Milletvekili Emine Gülüzar Emecan ise  “Devlet imkânlarının iktidarın seçim kazanmasına yönelik kullanıldığını, Bakanların görevlerini yapmayı bırakarak ilçe ilçe seçim propagandası yaptıklarını ve kendilerine oy vermeyen insanları terörist ilan ettiklerini “belirtti.

Bakanlara, koltuklarına geri dönmeleri ve asli görevlerini yapmaları çağrısında bulunan Emecan, toplumun ayrıştırıldığı bir süreçte, barış ve kardeşlik içerisinde bir seçim olmasını istediklerini dile getirdi.

Başta ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe kaymakamı olmak üzere, kamu görevlilerine de seçim kanunlarına uygun davranmaları uyarısında bulunan Emecan, iktidar yanlısı tutum ve davranışlardan uzak durmaları ve kalan son 5 günün adil bir seçim yarışı şeklinde geçmesi gerektiğini belirtti.

Son olarak, adil ve güvenli bir seçim olması için kendilerine düşen görevi yapacaklarını belirten Emecan, bütün vatandaşların da oylarını kullanmalarını istedi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.