banner460
banner128

DEĞİRMENCİ: KAYBETTİRMEYE DEĞİL SEÇİMİ KAZANMAYA ADAYIZ

 

DSP Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmeni,  ‘Birilerine seçim kaybettirmek için değil, seçimi kazanmak için adayız. Bölen değil seçimi kazanan olacağız’dedi.  Kendilerinin CHP’de sürekli ‘Önsecim ya da eğilim yoklaması ‘ ile adayların belirlenmesini talep ettiklerini bildiren Değirmenci, ancak bunun dikkate alınmadığına dikkat çekerek , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu demokrat olmayıp bir adayı dayattığını ve bugün ortaya çıkan neticenin baş sorumlusu olduğunui fade etti.

DSP  Silivri Belediye Başkan Adayı Selami Değirmenci Çeltik’teki kendine ait olan ÇamlıkRestaurant’ta biraraya gelerek adaylaşma süreci, CHP’den ayrılması veSilivri’de neler yapacaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dertop: Güvercinin biri uçtumu diğerleri semayı kaplar

Değirmenci’nin düzenlediği toplantıya; DSP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Dertop, CHP Slivri eski İlçe Başkanlarından Hüseyin Şahin,  Cengiz Ağpur, Ertugrul Aslan  yanında bazı arkadaşları da katıldı.

Toplantı DSP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Dertop’un açışkonuşmasıyla başladı.  ‘Bugün Silvri’nin gurur günü’ diyerek konuşmasın abaşlayan Dertop, ‘ Güvercin’in bir tanesi uçtu mu, diğerleri arkasından hepsin uçmaya başlar ve semayı kaplar. Dalga dalga Türkiye’yi sarıyoruz” dedi.  Dertop özetle şöyle konuştu. “ Siyaset uzun soluklu bir iş. Yeri geliyor yalnız kalıyorsunuz. Yeri geliyor büyük kalabaliklarla hareket ediyorsunuz.  Sizlerin karşısına öyle bir adayla çıkacağım ki, ‘Silivri’yi kucaklayacak’ demiştim. Sözmümü tutmanın gururunu ve sevincini yaşıyorum.  Bugüne kadar herhangibir partiyi rencide etmedik. Bundan sonra da etmeyeyeceğiz. 

Hç kimseye teklifte bulunmadık. Bir partiye zarar vermek için değil değil, seçimi kazanmak için yola çıktık. Bu ışığı çakmak çakmak Selami bey’in gözlerinde de gördüm. Huiç kimseye tepeden bakmayacağız.  Demokratip Sol Parti’den başka adındasol olan parti yok. ‘

 

Önseçim ya da eğilim yoklaması istedik olmadı

DSP Silivri Belediye Başkan ıAdayı Selami Değirmenci ise konuşmasına adaylaşma sürecindeki gelişmelerianlatarak başladı.

24 Haziran seçmilerisürecinde, seçim devam ederken öğleden sonra YSK tarafından seçimin kuralının değiştirilerek, mühürsüz zarfların da sayılacağı kararırın alındığını haırlatan Değirmenci, ‘Biz bu yanlışa itiraz ettek.  Biz maç başladıktan sonra kural değiştirilmez diyoruz ama CHP yönetimi de sürekli  kural değiştiriyor.  Biz adaylar önseçim ya da eğilim yoklaması ile belirlensin talebinde bulunduk. Böyle olursa kim çıkarsa çıksın başımızın üstünde yeri var dedik. Ama olmadı. Bırakın adayların belirlenmesin i bugün meclis üyeleri de önseçim belinlenmiyor ve genel merkez kendisi belirleyecek.  CHP’de bir dayatma var. CHP’de üyeler hiçi sayılıyor. Biz bu dayatmalara karşı çıkıyoruz, ve halkın önüne alternatif sunuyoruz’ dedi.

Kılıçdaroğlu dayatma yaptı

CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun; kamuoyu araştırmalarında çıkan sonuçlara rağmen MYK’ya sadece bir adayı dayattığını öne süren Değirmenci,  ‘MYK’nın tüm üyeleri mevcut belediye başkanın aday olmasına karşı çıkıyor.  Buna rağmen PM’ye getiriyor. Orda da kabul edilmiyor. Bunun üzerine aday belirlemesini sonraya bırakıyor.  Ve aday belirleme yetkisi alıyor PM’den.  PM yine direniyor.  Sonun da ‘İstifa ederim’ tehdidini ortaya koyuyor. PM Üyeleri ‘Sayın genel başkan biz size bu yetkiyi vermek istemiyoruz. Ama siz buna karşın Türkiye’yi krize götürebilecek istifa tehdidini yapıyorsunuz. Biz bu krizin nedeni olmamak için size bu yetkiyi veriyoruz’ diyorlar. Aday böyle belirleniyor. Ben MYK üyelerine teşekkür ediyorum. PM üyelerine teşekkür ediyorum. CHP’nin kurumsal  kimliği ile hiç bir sorunumuz yok.  Ama Sayın Genel Başkanın , ‘Adalet, hak hukuk’ diyen Sayın Genel Başkanın bu dayatmacı kararını kabul etmiyoruz.  Diğer partide de durum ortada. Yüzde 33’leri bulmuş  AK Parti ‘de aday yok, yüzde 7’lerdeki MHP’den aday.  Böyle dayatlamaları kabul etmiyoruz.

Bölen değil seçim kazanan olacağız

39 ilçe arasında performansta 3. Sondan3. Çıkan, 10 ılda hiç bir şey yapmayan, arkasında bir çok şaibe bulunan  veMYK ile PM’nin  kabul etmediğ ibir adayı Genel başkan dayatıyor.  Biz sürekli önseçim ya da eğilim yoklaması istedik.  Aday belirlemebir yana meclis üyelerini de genel merkez belirleyecek. Örgüte güvenmeyen bir yönetim var bugün. Biz bu dayatmalara karşı, Silivri’nin hakkını korumakadına adayız. Bizebir eleştiri yapılıyor. ‘CHP’ye seçim kaybettireceksiniz’ diye.  ‘Biz seçim kaybettirmeye değil, seçimi kazanmaya adayız. Bölen değil seçimi kazanan olacağız. Silivri’nin bir beş yal daha kaybetmesine izin vermeyeceğiz.”

Tüm yaptıkları bir yaptığıma denk gelmez

DSP Adayı Selami Değirmenci daha sonra mevcut Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı on yıllık görev sürecinde ilçeye hiç bir temel yatırım yapmamakla veSilivri’nin on yılını heba etmekel suçladı. Kendisinin yaptığı hizmetleri hatırlatan Değirmenci, ‘Ben su şebekesini yaptım. Mezarlık yaptım. 2400 vatandaşıkonutsahibi yapan bir sosyal projeyi gerçekleştirdim.  Kanalizasyonun yüzed 3o’u yapılmıştı.Ben tamamını yaptım.  Tüm yaptıkları bunlarınbir tanesine denk gelmez. Temelbir yatırımı yok bir de 300 milyon borç var” dedi.

TÜRAM güzel de kime ne faydası oldu

Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın önemli projeleri arasında bulunanTÜRAM’ı  (TarımsalÜretim veAraştırma Merkezi) güzelbirprojeolarakniteleyenDeğirmenci, ancak şuana kadar bu projeden bir tek çiftçinin kazanç sağlamadğını öne sürdü. Okul açmakgerekirse kendisinin Tarım Lisesi değil, BilişimLilesi kurmayı tercih edeceğin dile getiren Değirmenci ‘Şimdi ilçede kültür sokağı denen yere kültür merkezi yaptım diyor.  Onlar kültür merkezi değil, toplantı salonu. Önder Yılmaz Sahnesi diye tiyatro salonu açmış. Tuvaleti yok. Olurmu böyle kültür merkezi?’diye sordu.

Kendisinin bir dönem partiden ihraç edildiğini,  ihraç edildikten sonra Genç Parti’ye geçtiğini aylar sonra aday olduğunu öne süren Değirmenci, ‘Özcan bey, de seçim başladığı süreçte CHP’den istifaedip, Genç Parti Seçim Koordinasyon Başkanı olmuş ve seçimlerde Genç Parti için çalışmıştır’ diye konuştu.

Işıklar ve Yılmaz’a “Gelin halkkarşısındatartışalım’ çağrısı

Konuşmasının sonunda; CHP’li, Ak Partili,MHP’li tüm siyasi partililere seslenen Değirmenci,  ‘Çocuklarımızın geleceği, Silivrimizin geleceğini düşündüğümüz için adayız. Benim CHP’nin kurumsal bir kimliği ile derdim yok. Kimseyi partiden istifaya da zorlamadım. Eşim bile hala CHP üyesidir. İl başkanımıza , MYK üyelerine, PM üyelerine teşekkür ediyorum.  Bir İnce ile Kılıçdaroğlu arasında kaldık. ‘ dedi.

Değirmenci son alarak  Özcan Işıklar, katılırsa Volkan Yılmaz’a çağrıda bulunarak, ‘Gelin Silivri’de bi rsalonda halkın karşısına çıkıp tartışalım’  önerisini yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.