banner460
banner128

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl müjdeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında, konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Aynı şekilde, konutlarda ve küçük-orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğal gazın fiyatında da yüzde 10’luk bir indirime gidiyoruz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında, konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Aynı şekilde, konutlarda ve küçük-orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğal gazın fiyatında da yüzde 10’luk bir indirime gidiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

 “2019 BÜTÇESİ HİZMET ODAKLI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 bütçesinin, hizmet odaklı bir bütçe olduğuna işaret ederek, eğitime bütçenin yüzde 17’sine denk gelecek şekilde 161, sağlığa 157, altyapı yatırımlarına 65.1, özel sektörün desteklenmesine 32.8, belediyelerin ve il özel idarelerinin hizmet ve yatırımlarına 93.6, tarıma 26.5, sosyal yardım projelerine 62.1 milyar lira ayırdıklarını açıkladı.

Çalışanların ve ücretlilerin geçim seviyelerini yükseltmek için her türlü tedbiri aldıklarını ve almaya devam ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç çocuklu asgari ücretlinin aylık vergi yükünü sıfıra indirdiklerini, esnafın 9 bin liraya kadar olan kazancını vergi dışı bıraktıklarını, genç girişimcileri destekleyerek yıllık 75 bin liraya kadar vergi muafiyetleri getirdiklerini, yatırımcıların ve işletmecilerin maliyetlerini azalttıklarını hatırlattı.

Pek çok sektörde ÖTV, KDV ve harç indirimleri yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde vergi politikalarını bütüncül ve adil bir anlayışla gözden geçirecek, yatırım, üretim ve istihdam teşviklerine devam edeceğiz” dedi.

ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 26 ARTIŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda; 2019 ve 2020 yıllarında ilk defa işe alınacak her işçinin, asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devletin üstleneceğini, kadın, genç ve engelli istihdamındaki teşvik süresini 12 aydan 18 aya çıkardıklarını, imalat sanayiinde 2019 yılı boyunca AR-GE faaliyetlerinde süre sınırı olmaksızın yeni makine ve teçhizat alımlarında KDV’nin alınmayacağını, turizmde 2019’u Göbeklitepe Yılı olarak ilan edilerek, bölgede turizm açısından bir hareketlenme yaşanmasını beklediklerini açıkladı.

Yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında, konutlarda yüzde 10 indirim yapacakları,   konutlarda ve küçük-orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğal gazın fiyatında da yüzde 10’luk bir indirime gidileceği müjdesini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgesel istihdam teşvikini 1 yıl daha uzattıklarını, 51 il ve 2 ilçede işverenlere sağlanan 6 puanlık SGK teşvikinin devam edeceğini, asgari ücret desteğinin 2019’da 12 ay boyunca verileceğini de sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2019 yılı için asgari ücreti net 2020 lira olarak açıklandığını da belirterek, bu rakamın bekar işçi baz alınarak tespit edildiğini, evli ve çocuklu olma durumuna göre artacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  asgari ücretin yüzde 26’nın üzerinde yükseldiğine dikkat çekti ve rakamın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bütçe görüşmelerini, siyasi partilerin fikirlerini paylaşarak ülkeye dair hedeflerini, hayallerini ve projelerini de ortaya koydukları arenalar olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerek komisyonlardaki gerekse Genel Kurul’daki bütçe görüşmelerinde şu hakikati bir kez daha görme imkânı elde ettik; Meclis’teki ana muhalefet koltuğu münhal durumdadır” değerlendirmesinde bulundu.

“MİLLETVEKİLLİĞİ SÜRECİ, BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLİNCEYE KADAR DEVAM EDER”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. “TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için istifa süreci netleşti mi?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstifaya gerek yok. Milletvekilliği süreci, bir belediye başkanı seçilinceye kadar aynen devam eder. Meclis Başkanlığında da durum aynıdır” şeklinde cevap verdi.

Yıldırım’ın aday olması ve seçilmesi hâlinde istifa etmesi gerekeceğini ifade ederek, “Ondan önce istifaya gerek yok. Parlamento ise şu anda nasıl başkan yardımcısı vasıtasıyla veya yardımcıları vasıtasıyla yürütülüyorsa aynı şekilde yürütülür” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adaylık açıklaması 2018'de mi olacak?” sorusunu ise, “Yakındır, 29 Aralık'ta olabilir. Size bu müjdeyi vermiş olayım” cevabını verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.