banner460
banner128

CHP MYK ve  PM İstanbul Adayları için toplanacak

 

CHP Merkez Yönetim Kurulu bu sabah saat 10:00’da Genel Merkez’de olağanüstü toplanarak PM’ye sunulacak belediye başkan adaylarını belirleyecek. MYK’nın ardından saat 15:00’de ise Parti Meclisi (PM) toplanarak listelere son şeklini verecek.

CHP’de bugün olağanüstü bir gün yaşanacak.  MYK ve ardından PM toplanarak İstanbul’un 34 ilçesinin adayını belirleyecek. İstanbul’da Beylikdüzü İlçe Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık,  İBB Adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte belirlenmişti.  Bir çoğu Anadolu’daki büyükşehir , diğerleri de il düzeyinde büyüklükte  İyi Partiye verilenler dışındaki, 34 ilçenin masaya yatırılacağı Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi toplantılarının oldukça çekişmeli geçmeşi bekleniyor.

CHP: İyi Partiye bırakılan; Arnavutköy, Bağcılar, Esenler ve Kağıthane ilçelerinde aday göstermeyecek.

Genel  Başkan Kılıçdaroğlu dün İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu kabul ederek,  hazırladığı listeyi aldı. Kaftancıoğlu’nun sunduğu listede on dolayında ilçede kadın aday gösterdiği, mevcut belediye başkanlarından da yedisinin değişebileceği yönünde öneri sunduğu bildiriliyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam saatlerinde;  Genel  Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun, İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftanlıoğlu ile beşli bir zirve toplantısı yaparak İstanbul adayları ile ilgili son durumu gözden geçirdi.  Hazırlanan liste bugün saat 10’da toplanacak MYK’ya ardından da buradan çıkacak isimler saat 15.00’da toplanacak PM’ye sunulacak.

Kritik PM öncesi toplantı

Öte yandan bir grup PM Üyesinin kriik parti meclisi öncesi yemekte bir araya geldiği ve İstanbul adaylarına karşılık izlenecek stratejiyi masaya yatırdığı bildiriliyor. Bu grubun bir çok adaya karşı önerge sunabilecekleri bilgileri de geliyor. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.