banner460
banner128

Cem Kara taşıma seçmenlerin peşini bırakmıyor

 

Çatalca Belediye Başkan ı ve CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Cem Kara,  AK Parti Adayı Mesut Üner’in arkadaşlarının  Üner’in evindeki fazla seçmenlerle ilgili olarak ‘ 48 asaat verin, evindekileri açıklayacak’ dediklerini  hatırlatarak, ’48 saat geçti hala bir açıklama yok’ dedi.

Çatalca Belediye Başkanı ve CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Cem  Kara seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Kara, kurmaylarıyla birlikte Akalan Mahallesi’nde halkla bir araya geldi. Kara burada yaptığı   konuşmada,  Ak Parti Adayı Mesut Üner’in evinde ikamet ettiği ifade edilen çok sayıda taşıma seçmenle ilgiili  olarak mecliste bir tartışma yaşandığını hatırlatarak, “Mecliste kendileri ile bir problem yaşadık. Gerçi kendisi yoktu ama onun korumaları, yandaşları vardı. Arkadaşları "48 saat verin, evindekileri açıklayacak" dediler. 48 saat geçti ama hala bir açıklama yok. Bekleyeceğiz.’ Dedi.

İşimize haram hile katmadık

10 yılllık süre iiresinde  az ya da çok hizmet yaptıklarını ve bu hizmetleri alın terleri ile helalinden yaptıklarını ifade eden Cem Kara konuşmasını şöyle sürdürdü.  “Yaptıklarımızın içinde haram, hile yoktur. Bunu herkes böyle bilsin. Atatürk İlk ve Orta Okulu nasıl iki ay içerisinde doğru yapıldıysa, bizde de yanlış bir şey yoktur.

Bugün kadınlarımız karda kışta sizlerin evlerini kapı kapı dolaştı. Sizlere 10 yıl içerisinde yaptığımız çalışmaların kısa bir özet olan 140 sayfalık bir kitapçık ve köylerimize 2014 yılında verdiğimiz sözlerin karşılığında yaptığımız çalışmaları anlatan kitapçıkları dağıttılar. Akalan mahallemize yaptığımız çalışmalar arasında en büyük hizmetlerimizden bir tanesi Akalan Atatürk İlk ve Orta Okulu'dur. Hasan Başkanımız ile birlikte 2 ay gibi kısa bir sürede okulumuzu tamamladık. Aynı zamanda düğün salonunu ve yanındaki alanı düzenleyerek açık etkinlik ve sosyal tesis haline dönüştürdük. Burası aynı zamanda doğal afet anında toplanma merkezi olarak kullanılacaktır. Yaptığımız yöresel ürünler satış stantları ile vatandaşlarımızın kendi ürünlerini satarak aile ekonomilerine katkı sağladık. Bu ve bunun gibi hizmetleri sizler için gerçekleştirdik. 5 yıl önce bunların hangisine sahipti Akalan mahallemiz?

 

Akalan Spor Kulübümüze 19 bin 894 liralık malzeme yardımı, 30 bin lira nakdi yardım yaptık. Akalan Spor Kulübü'ne toplamda 50 bin lira yardım yapıldı.

Çocuklarımıza, gençlerimize helal olsun. Amacımız tabi ki onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Bunun için elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyoruz.

 

2009 yılında ben yola çıkarken "önce insan" dedim. Hedefimize insanı koyduk. Bugüne kadar 4236 kişi bizim tarafımızdan işe yerleştirildi. Emniyetin ve Jandarmanın araştırmaları neticesinde İstanbul'un en huzurlu ilçe Çatalca'mızdır. Bununla gurur duyabilirsiniz.

 

Akalan Mahallemizde bir tane cami var. İlçemizde ise 53 camimiz var, 1 tane de Cemevimiz var. Çatalca Belediyesi olarak 54 ibadethanemizi belirli aralıklarla temizliyoruz.

Çatalca'da günlük 135 ton günlük çöp toplanıyor ve on binlerce çocuğumuzu temizlik seminerlerimizle bilgilendiriyoruz. 15 bin vatandaşımızı atık yağ konusunda evlerinde bilgilendirdik.

Bir anket yaptık ve 2009 yılında Çatalca'nın en büyük sorunu açık ara imar planlarının olmamasıydı. Çünkü imar planlarımız yoktu.

İnsanların çocuklarını evlendirebilmesi için eve ihtiyaç vardı ama ne satılık ne de kiralık ev bulamıyorlardı. Şu anda 39 mahallemizin 32'sinde imar planı vardır.

 

Çatalca'da durum nedir? İmar planı oldu da ne oldu?

İmar planlarıyla Çatalca'da her yıl 100 tane, 10 yılda 1000 konut yapılmıştır. Bu ortalama 10 bin daire demektir. 10 bin vatandaşımız bizim zamanımızda yapılmış yeni dairelerde oturuyor. Bu Çatalca'nın ne kadar büyüdüğünü, geliştiğini ve zenginleştiğini gösteriyor.

Şimdiden hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

Marttın sonu bahardır... Baharı görmek dileğiyle...”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.