banner460
banner128

Çatalca’nın  13 yıldır İBB’den  beklediği proje!

 

 

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,  2005 Büyükşehir Belediye kitapçıklarında yer alan Çatalca Meydanı’na yapılacak yer altı parkının neden yapılmadığının sorgulanmasını istedi. Kara ayrıca bu ay İller Bankası’ndan Çatalca Belediyesi’ne gelmesi gereken 44 milyon 781 bin TL’in İBB’ye yatırıldığını açıkladı.

Çatalca Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Cem Kara başkanlığında gerçekleştirildi.

Çatalca Belediye Meclisi’nin 2018 Yılı Ekim Ayı Toplantısının 1'inci Birleşimi gündem maddelerini görüşmek üzere, 01/10/2018 Pazartesi günü Saat 10:30'da Belediye Meclis Salonunda yapıldı.

Gündemin birinci maddesi olan; “İlçemiz Çanakça Mahallesi 141 ada 2 parsel 3082,75 m² yüzölçümlü imar planlarında "okul alanında" kalan taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığına 25 yıl süre ile tahsis edilmesi” ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile kabul edildi.

İkinci gündem maddesi olan “Belediyemiz 2019 Mali Yılı Performans Programına ilişkin” Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi, üçüncü gündem maddesi olan “2019 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca Belediyesi Bütçesinin görüşülmesi” ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi ve dördüncü gündem maddesi olan “Belediyemiz 2019 yılı tarifelerinin görüşülmesi” ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün teklifi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra gündem dışı konuşmalarla Ekim ayı içerisinde yer alan, “Dünya Çocuk Günü, İstanbul ve Çatalca’nın Kurtuluş Günleri, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Dönemi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” kutlamaları dile getirildi.

Toplantı Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın belediyenin yapmış olduğu satışlarla ilgili muhalefetten gelen soruları cevaplanması ile devam etti.

Otopark dışında bir tasarrufta bulunamaz

Başkan Cem Kara, AK Parti Meclis Üyesi Metin Sezer’in “İlçede otopark ihtiyacı varken otopark lejantı olan bir alanın neden satıldığı” ile ilgili sorusuna bahse konu olan alanın otopark olarak değerlendirileceğinin altını bir kez daha çizerek cevap verdi.

Başkan Kara sözlerinde; “Burada konu olan 532 metre yer, otopark alanıdır ve alan şahıs otopark dışında herhangi bir tasarrufta bulunamaz. Yani alan arkadaşımız burayı otopark olarak değerlendirmek durumundadır, başka bir yapı yapmak söz konusu değildir” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Meydanı’na otopark neden yapılmadı?

Asıl sorgulanması gereken konunun, “Büyükşehir tarafından Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nın altına yapılması projelendirilen otoparkın” bugüne kadar neden yapılmadığı olduğunu dile getiren Başkan Kara sözlerine şu cümlelerle devam etti:

Daha 2005 yıllarında, Büyükşehir Belediyemizin kitapçıklarında da yer alan Çatalca Meydanında ki yer altı otoparkının neden yapılmadığını sorgulamanızı isterim. 2009 yılından bugüne kadar Çatalca halkından 4 milyon 741 bin TL otopark parası toplanmıştır.  Ayrıca Çatalca Belediyesi’ne İller Bankasından gelen kaynaktan her ay %30’u Büyükşehir Belediyemize kesilmiştir. Bu ay itibariyle İller Bankasından Çatalca’ya gelmesi gereken 44 milyon 781 bin TL Büyükşehir Belediyemize yatırılmıştır. Çatalca Cumhuriyet Meydanının altına yapılacak olan bu otopark projesinin tamamlanması, Çatalca’nın yararına olacaktır. Ancak, bu proje yapılmadı diye ah vah etmenin de bir gereği yoktur çünkü Çatalca Belediyesi 30-40 araçlık bir otopark projesi değil, 500-600 aracı rahatlıkla alacak bir otoparkı yapmış ve ücretsiz olarak Çatalca halkının hizmetine sunmuştur.”

Biz yaptık oldu anlayışında değiliz

Arsa alım ve satımının her zaman konuşulduğunu ve konuşulmaya devam edileceğini sözlerine ekleyen Başkan Kara, nakit kaynak bulmak amacıyla gerçekleştirilen bir takım yerlerin satışına muhalefetin karşı çıkmasını son derece doğal bulduğunu ifade ederek, “İktidar ve muhalefet rolünün değiştiği” durumlarda da aynı karşı çıkışın yapılacağını dile getirdi.

Başkan Cem Kara, meclis üyelerinin her birinin görüşünün kendileri için önemli ve değerli olduğunu belirttiği konuşmasının sonunda, alınan bütün kararları, yapılan uyarılar neticesinde her zaman birkaç kez daha gözden geçirdiklerini ve hiçbir zaman “Biz yaptık oldu” anlayışında olmadıklarını kaydetti.

Meclis Toplantısı komisyonlardan gelecek konuları görüşmek üzere 5 Ekim 2018 Cuma günü Saat 10:30’da toplanmak üzere sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.