banner460
banner128

Çatalca'da Gelecek, 'Geri Dönüşüm' ile Gelecek

Geleceğin geri dönüşümde olduğuna her fırsatta dikkat çeken Başkan Cem Kara, öğrencilerden velilere, tüm vatandaşları bilinçlendirecek projeler ve yarışmalar ile tonlarca atığın geri dönüşüme kazandırılması için özveriyle çalışıyor.

Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Başkan Kara'nın talimatıyla okullarda geri dönüşüm bilincini aşılamak adına yarışmalar düzenliyor. Bitkisel atık yağların ve atık pillerin toplanması, ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması için başlatılan yarışmalarda okullar çevre için kıyasıya rekabete giriyor.

10 Yılda Binlerce Ton Atığı Ekonomiye Kazandırarak, Doğamızı Koruduk

Çatalca Belediyesi olarak Başkan Cem Kara önderliğinde yürütülen geri dönüşüm çalışmalarının başında ambalaj atığı toplama faaliyetleri geliyor. 2009 yılında aylık ortalama 57 ton olarak toplanan ambalaj atığı miktarını, 2017 yıl sonu itibariyle ortalama 350 tona ulaştıran Çatalca Belediyesi, 39 mahallede kurduğu 160 adet ambalaj atığı toplama kumbarası ile 18.238 ton ambalaj atığını ekonomiye kazandırmanın haklı gururunu yaşıyor.

Bitkisel atık yağların toplanması için hizmet birimleri ve mahalle muhtarlıkları ile toplama noktaları oluşturan Çatalca Belediyesi, kurduğu ekiplerle işletmeleri ve evleri kapı kapı dolaşarak, topladığı 173 ton bitkisel atık yağ ile biodizel üretimine de katkı sağlıyor.

Dereceye Giren Okulları Birbirinden Güzel Ödüller Bekliyor

Okullar Arası Ödüllü Bitkisel Atık Yağ, Atık Piller ve Ambalaj Atığı Toplama Yarışmaları, 30 Nisan 2018 tarihine kadar sürecek. Dereceye giren okullar ise çeşitli miktarlarda elektronik market hediye çeki ve temizlik seti kazanacak.

En çok bitkisel yağ toplayan; 1. Okula 1.000 TL, 2. Okula 500 TL, 3. Okula 250 TL değerinde temizlik setleri hediye edilecektir.

En fazla ambalaj atığı toplayan; 1. Okula 5.000 TL, 2. Okula 3.000 TL, 3. Okula 1.000 TL değerinde elektronik market hediye çeki verilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.